Öğrenci Kariyeri Banner

Gerçek Olacağına İnanmadığımız Ama Gerçekleşen Bilim Kurgu Filmi Kehanetleri

Gerçek Olacağına İnanmadığımız Ama Gerçekleşen Bilim Kurgu Filmi Kehanetleri

Farkındalık kazanalım diye geçmişten günümüze izlediğimiz filmlerden bilim kurgu diye bahsedilen ancak günümüzde icat edilen nesneleri ve gerçek hayata geçirilen gelişmeleri sıraladık. Teknoloji öyle bir şey ki uzay çağındayız şimdilik, bu yazıda okuyacağımız icatlardan daha fazlasını bugünkü bilim kurgu filmlerinde görüyoruz, insanlık olarak bunları ortalama ne kadar yıl sonra gerçekleştiririz sizce? 10 yıl? 20 yıl? Belki 50 yıl? 
Konuyu bir soruyla şöyle toparlayayım: Peki ya sizce bilim kurgu filmlerinde gördüklerimiz filmin çekildiği tarihte bir hayalden ibaret miydi yoksa zaten haberimiz olmadan hepsinin üzerinde çoktan çalışmalara başlanmış mıydı?
Görüntülü Konuşma

Metropolis
Pandemi ile hayatımızın her anına girmiş olan görüntülü sohbet teknolojisi şu an çok yaygın olsa da ilk defa aslında 1927 yılında “Metropolis” isimli film sayesinde halka tanıtılıyor. Metropolis filmi sadece görüntülü sohbet teknolojisini değil yapay zekâ, çip ve robotlar hakkında da o zamanlar için hayal ürünü sayılabilecek teknolojilerden bahsediyor ve Matrix, Blade Runner gibi birçok filme ilham oluyor.
Uçan Arabalar

flying car
Sihirli annemden tutun, Harry potterdaki büyücü dünyasındaki uçan arabalara kadar birçok film dizide uçan arabaları gördük hatta gerçek olacağına inandık. Üzerinde projelre sahip olan filmalar Ford motor- Volvo ve SkyDriver’dır. Bu konuda en fazla umut veren ve en iyi görselliği sağlayan film ise Blade Runner’dır. Blade Runner ve Blade Runner 2049 olmak üzere bu iki filmin arkasında bulunan harika yönetmenleri ve oyuncuları sayesinde sizi bilim kurgunun içine sürükleyecek. 
Beyin Çipi

elon musk
Koronavirüs aşısı hakkında çıkan haberler sebebiyle neredeyse Bill Gates’in aşılara çip yerleştirdiğine inanmak üzereydik :D 
Dijital içerik üreticisi Aykut Elmas’ın mizahından beyin çipi teknolojisine göz atalım:  Doğrulanmış Bill Gates’in Hain Organizasyonu
Tabi Elon Musk’ın açıkladığı Neuralink şirketinde yapılan çip çalışmaları da bizi bu fikre yöneltmiyor değil, bu konuyla ilgili gerçekliği tadabileceğimiz film ise tek başına “Matrix” serisidir, izlemeyen kalmadı sanıyorum.
Üzerinde çalışılan projeler mi var yoksa bize gösterilien mi bu… biraz daha kafasını karıştırmak isteyenler için Adam Fewer’dan “Empati” isimli kitabını ve ardından “Divergent (Uyumsuz)” film serisini ve “Shutter Island” filmini öneriyorum. Sizleri inanılmaz bir akıl oyununa sürükleyeceğine emin olabilirsiniz. 
Filmlerde Gösterilen Yakın Gelecekte Gerçekleşmesi Beklenen Harikalardan Biri

time machine
Zaman Makinesi: Avengers- Son oyun, Back to the future, Doctor Who gibi film ve dizilerde bolca gördüğümüz bu teknolojiye henüz ulaşılamadı, beklemedeyiz :D Yine evrenle ilgili bir yolculuk olan uzaydaki zaman geçidinden Intersteller isimli filmde bahsedildi; bir noktadaki boşluktan diğer bir bölgeye geçiş yapılıyor ve Einstein’ın teorilerinde hala gerçekliği kabul edilemeyen paralel evren teorileri ve görecelilik kanunlarına da filmde yer verildi, sizi inanılmaz bir yolculuğa çıkaracak.

Sizin gerçekleşmesini istediğiniz bilim harikası nedir? Sizin filmlerde gördüğünüz diğer bilim harikaları neler? Yorumlarda bizimle buluşun! 😊

Daha fazla bilim kurgu dolu bir gün için İzlemeniz Gereken 3 Bilim Kurgu Filmi, Bilim Kurgu Konseptli 8 Türk Şarkısı ve Herkesin İzlemesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri yazılarımıza göz atabilirsiniz. 

Keyifli okumalar!
 

ÖZGÜN İÇERİK


Eda Nur Soysal

Hevesli yazar, bilim insanı, araştırmacı👩🏻‍🔬

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.