Öğrenci Kariyeri Banner

Fransız Edebiyatı Dünyasından 4 Kitap Önerisi

Fransız Edebiyatı Dünyasından 4 Kitap Önerisi

Fransız edebiyatı, Dünya edebiyatı içerisinde oldukça büyük bir yer kaplamaktadır. Özellikle Rönesans döneminden sonra büyük gelişmeler kaydeden Fransız edebiyatı, dünyanın en zengin edebiyatlarından bir tanesidir.

Sizler için Fransız edebiyatının derinliklerine dalmanız için okumanız gereken 4 kitap önerisini derledik.

 

1. Vadideki Zambak-Honore de Balzac

vadideki zambak

Fransız aristokrasinin ortasında kadın-erkek ilişkilerini anlatan bu eser gerek betimlemeleriyle gerekse karakterleri arasındaki ilişkiler için okunması gereken bir eserdir. Aşk, dram gibi konuların yanı sıra toplum, ticaret ve zenginliğe yapılan atıflarla birlikte tam bir dönem romanıdır.

 

2. Üç Silahşor-Alexandre Dumas

üç silahsor

Fransız edebiyatının maceracı yazarı olan Dumas’ın bu kitabı “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” mottosu için yazılmış bir kitaptır. Eğer sayfaları ardı ardına çevirmek istiyorsanız bu kitap tam da size göre!

 

3. Madame Bovary-Gustave Flaubert

madame bovary

Realizm akımının Fransız edebiyatındaki yansıması olan Flaubert, Madame Bovary ile kadın-erkek ilişkileri, toplumsal yargılar, ticaret, maddiyat, hukuk gibi birçok konuya değinmiştir. Çizdiği kadın portesiyle sevgi açlığını, aşkın tanımını ve bir dönemi realizmin etkisiyle anlatır.

 

4. Notre Dame’ın Kamburu-Victor Hugo

notre dame

Hugo’nun Din-Toplum-Doğa üçlemesinin Din ayağını oluşturan Notre Dame’ın Kamburu, birçok konunun bir arada işlendiği önemli eserlerden birisidir. Özellikle toplumun dine bakış açısı ile insanlığa bakış açısının irdelendiği, aşkın büyük ikilemlerinin anlatıldığı eser, aynı ad ile çekilen müzikali ile de tanınmaktadır.

 

Bu içeriklerimizi de sevebilirsiniz: 

Rus Edebiyatından Okumanız Gereken 5 Eser

Türk Edebiyatının En Etkileyici 5 Romanı

Dünya Klasiklerinden 9 Muhteşem Kitap Önerisi

 

 


Aleyna  Ayyıldız

Yazılım&Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.