Öğrenci Kariyeri Banner

Evden Çalışırken Verimli Olmanın 7 Yolu!

Evden Çalışırken Verimli Olmanın 7 Yolu!

Uzaktan çalışanlar için başlangıçta ofis çalışma ortamından uzak bir şekilde çalışma hayatına geçiş dönemi ve yönetilmesi zor olabilir. Uzaktan çalışan herkes, ne zaman çalışacağını, nerede çalışacağını ve iş ile kişisel yaşam arasında nasıl sınır oluşturacağını bulmalıdır. Biz de uzaktan çalışırken verimli olmanın yollarını sizler için derledik.

1- Temiz ve Düzenli Bir Çalışma Alanı Yaratın

Çalıştığınız ortamda dikkat dağıtıcı eşyaların bulunmaması verimli çalışmanıza yardımcı olacaktır. Çalışmanızı tamamlamanız için temiz bir masaya veya odaya sahip olmak sadece işiniz için ihtiyacınız olan belgeleri, eşyaları veya herhangi bir şeyi daha kısa sürede bulmanızı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda alanı daha keyifli bir deneyim haline getirmenize de yardımcı olur. Ayrıca çalışma odanızın doğal ışık alması odaklanma sürenizi uzatmanıza yardımcı olacaktır.

2- Rahat Ekipmanlara Yatırım Yapın

Çalıştığınız yer çok fazla zaman harcamanız gereken yer olduğundan, doğru ekipmana yatırım yapmanız gerekir. Rahat ergonomik koltuk, ağrıyan bel bölgeniz yerine işinize odaklanmanızı sağlar. Ekranınız göz hizasında, sırtınız düz ve destekli olmalı ve ayaklarınız yere düz olmalıdır. 

3- Rutin Oluşturun

Evden çalışırken iş haricinde halletmeniz gereken konuların üstesinden gelmeniz zorlaşabilir. Her bir göreviniz için zaman belirlemelisiniz. Takip etmeniz gereken belirli bir programa sahip olmak, evde her şey kaotik göründüğünde odaklanmanıza yardımcı olacaktır. 

4- Yapılacaklar Listeleri Oluşturun

Yapmanız gereken görevlerin bir listesini oluşturmak yolunuza sorunsuz bir şekilde devam etmenize olanak sağlar. İster fiziksel bir günlük planlayıcı, ister çevrimiçi bir araç, hatta sadece takviminizi kullanarak bile planlama yapmak, odaklanmanıza yardımcı olabilir.

 5- Temel Kurallar Belirleyin

Evinizdeki veya çalıştığınız zaman alanınızı paylaşan diğer insanlarla temel kurallar belirleyin. Ailenizle yaşıyorsanız sınırlarınızı koymanız gerekiyor.

 6- Ofisteyken Olduğu Gibi Mola Verin

Nerede çalıştığınızın bir önemi yok, düzenli molalar vermek her zaman önemlidir. 5 dakikalık aralar vermeniz bile sizi motive edecektir.

7- Etkili İletişim Kurun

Uzaktan çalışırken, iş arkadaşlarınızla ve müşterilerinizle yüz yüze konuşmak kadar zevk almayabilirsiniz. Çevrimiçi, aktif ve müsait olduğunuzu yöneticinize ve iş arkadaşlarınıza gösterebilmeniz gerekir. Bunu yapmak için, arama yapmak, mesaj göndermek ve çevrimiçi buluşmak için kullandığınız araçları tanımak için zaman ayırmalısınız. 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.