Öğrenci Kariyeri Banner

En Yaratıcı İş Başvurularından Birine İmza Attı!

En Yaratıcı İş Başvurularından Birine İmza Attı!

Nike'ta çalışmak için iş başvurusu yapmak isteyen bir aday, öz geçmişini bir pastanın üzerine bastırarak içerisinde yer almak istediği takımın verdiği partiye gönderdi.

Dünya üzerindeki birçok şirket gün içerisinde onlarca öz geçmiş alıyor. Hele ki tüm dünyada bilinen büyük şirketlerde bu oran yüzlerce, hatta binlerce olabiliyor. Dev spor giyim firması Nike da bunlardan biri. 

Her gün binlerce öz geçmişin gittiği bir şirket tarafından fark edilebilmek için ya çok güçlü bir öz geçmişe sahip olmanız gerekir ya da bir şekilde şirket yetkililerinin dikkatini çekmeniz gerekir. Karly Pavlinac Blackburn, ikinciyi tercih ederek oldukça yaratıcı bir işe imza atmış.

Yenilebilir Öz Geçmiş Gönderdi!

Karly Pavlinac Blackburn, bir pastanın üzerine öz geçmişini bastırdı ve parçası olmak istediği takım bir parti verirken bunu Nike ofisine teslim ettirdi. Blackburn, Nike'ta bir pozisyon istiyordu, ancak istediği departmanda boş yer olmadığını da biliyordu. Yine de, ekibin onun hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak için bir pastanın üzerine yenilebilir bir öz geçmiş gönderdi.

Blackburn, fikrin nasıl ortaya çıktığını LinkedIn gönderisinde şöyle anlatıyor;

 "Şu anda o takımda herhangi bir pozisyon için işe almıyorlar, ancak ekibin kim olduğumu bilmesi için bir yol bulmak istedim. Büyük bir partiye pasta göndermekten daha iyi bir yol olabilir. Eski meslektaşım Trent Gander ile beyin fırtınası yapıyordum, 'Karly daha iyisini yap, burası yaratıcı bir yer, yaratıcı bir şekilde ortaya çık' dediğinde. Haklıydı ve sonra beyin fırtınası başladı". 

Blackburn sonunda pastaya karar veriyor ve pastanın sadece danışma yerine direkt ekibe ulaşmasını sağlıyor. Blackburn, henüz Nike'dan haber alamamış olsa da, sosyal medya kullanıcıları bu fikirden bir hayli etkilenmiş durumda.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.