Öğrenci Kariyeri Banner

En Çok Kullanılan Kod Yazma Programı Hangisidir?

En Çok Kullanılan Kod Yazma Programı Hangisidir?

Kod yazma programı, verimli ve yaratıcı işler ortaya koymanızda son derece önemlidir. Kod yazma programının kaliteli olması sizin de ortaya kaliteli işler koymanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda üretkenliğiniz üzerinde de büyük bir etkiye sahiptir. Kod yazma programı kullanan herkes farklı şekillerde kodlama yapar. Bu nedenle belirli bir kod düzenleyiciyi genel olarak en iyi program olarak tanımlamak mümkün değildir. Ancak bazı programlar vardır ki genel olarak herkes tarafından çok tercih edilir. Biz de sizler için en çok tercih edilen Kod yazma programı hangisidir? Bu konuya değineceğiz. Keyifli okumalar...

Kod Editörü Nedir? Ne Demek?

Kod Editörü Nedir? Ne Demek?

Kod editörü aynı zamanda IDE adı ile bilinmektedir. Kod editörü, bir yazılımın oluşturulması ve oluşturulduktan sonra test edilmesi için gerekli olan araçları kullanıcılara sunan yazılım türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Kod editörleri, yazılım oluştururken kodlamanın tekniklerini geliştiriciye sunarlar. Geliştirici bu teknikleri kullanarak verimini artırmayı hedefler. Kod editörleri yazılım oluşturma sırasında geliştiriciye teknikleri sunmadıkları zaman geliştirici, programlama dilinde var olan tüm araçları teker teker seçmek ve bu araçları yönetmek durumunda kalacaktır. Bu durum da geliştirici için oldukça yorucu ve zaman alıcıdır. Bir kod editörünün görevleri içerisinde, bir grafik ara yüzü ile birlikte geliştiricilere kaynak kodu düzenleme, sözdizimi vurgulama, otomatik tamamlama, yürütülebilir dosya oluşturma ve ayıklama özelliklerini sunmak vardır.

İlginizi çekebilir: Günümüzün Yeni Dili: Kodlama

En İyi Kod Yazma Programları Nelerdir?

Microsoft Visual Studio

En iyi kod yazma programlarını aşağıda sıraladık. Bunlar:

• Android Studio

• Microsoft Visual Studio

• Eclipse

• InteliJ IDEA

• Xcode

Dikkatinizi çekebilir: Ücretsiz ve Başlangıç Seviyesinden Kodlama Eğitimi Alabileceğiniz 4 Site Önerisi!

Ücretsiz Kod Yazma Programları Nedir?

 

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz kod yazma programları şunlardır:

• Notepad++

• Atom

• Visual Studio Code

• NetBeans

• Bluefish • VIM

Kod Yazma Programları Nasıl Öğrenilir?

Kod Yazma Programları Nasıl Öğrenilir?

Kod yazma programı nasıl öğrenilir sorusu için 5 önemli adım vardır. Bu 5 adımı gerçekleştirdiğiniz takdir de rahatlıkla kod yazma programlarını öğrenmiş olacaksınız. İşte kod yazma programı öğrenmek için 5 adım:

1- Başlamak için dil seçin. İlk adım olarak bir dil seçmeniz gerekiyor. Genel olarak HTML, CSS ve Python dilleri tercih edilir ancak siz kendinize en uygun dili bu seçeneklerin dışında da belirleyebilirsiniz. Bu tamamen size kalmış bir seçenek.

2- Bir kod yazma programına kursuna kayıt olun. Kod yazma programı öğrenmek için bir dil belirlediniz sıra geldi kursa kayıt olmaya. Kod yazma konusunda iyi işler ortaya koymak adına bir kurstan destek almanız çok önemlidir. Bu kurslar genelde online olarak verilmektedir. Online olması da kurs saatlerinin esnek olması ve uygun fiyatlı olması ile çok işlevseldir.

3- Ek kaynaklar kullanın. Kodlama öğrenmek için kurslardan destek almanın yanı sıra ek kaynaklardan da yararlanmanız önemlidir. Ek kaynaklar sizlerin yeni bilgiler keşfetmenizi sağlayacak ve eğitiminizi güçlendirecektir.

4- Başkalarının kodu üzerinde çalışmalar yapın. Başkalarının kodları üzerinde çalışarak kendinize küçük küçük alıştırmalar yapmış olabilirsiniz. Yazılmış bir kod üzerinde ilerleyip ne işe yaradığını tek tek inceleyebilir, program üzerinde ne işe yaradığını öğrenebilirsiniz.

5- Daha fazla dil öğrenin. Kodlama öğrenmek tek bir dil bilerek yeterli olmayacaktır. Daha iyi işler çıkarmak için bir kaç dil bilmek şarttır. Tabi ki zaman içerisinde kendinizi geliştirdikçe dilleri öğrenecek ve kod yazmaya hakim hale geleceksiniz. Bu yazımızda kod yazma programını ele aldık. En çok kullanılan kod yazma programları nelerdir, ücretsiz programlar nelerdir bu konulara değindik. Siz de kod yazma programı öğrenmek ve kendinizi bu konuda geliştirmek isterseniz yazımızda yer alan “kod yazma programları nasıl öğrenilir” başlığından yararlanabilirsiniz. Daha fazla bilgi için Yazılım Öğrenmeye Başlarken Yapılan 5 Hata içeriğimizi okuyabilirsiniz.


İçerik Ekibi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından İçerik Ekibi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.