Öğrenci Kariyeri Banner

Günümüzün Yeni Dili: Kodlama

Günümüzün Yeni Dili: Kodlama
Yeni teknoloji ile birlikte artık ilkokul düzeyinin dahi eğitim aldığı, büyük bir yenilik olan kodlama yeni bir dil haline gelmiştir. Kodlama bilgisayar dilini öğrenmeyi, programların arkasında neler olduğunu keşfetmeyi sağlamakta. Mekanik aletlerin, bilgisayarların komut dizisini kapsayan kodlamanın diğer bir adı ise programlamadır. Kodlama yazılım sistemini, uygulamaları, web sitelerini ve uygulamaları oluşturur. Her şey kodda çalışır. Kodlamayı öğrenerek kendi sayfanızın yazılımını yapabilirsiniz. Günümüz teknolojisi sanal alem üzerinde yürümekte ve varlığını duyurmak için de teknolojiye ihtiyaç duymaktadır. Web sayfanızı oluşturmayı öğrenmeyi bir hobi olarak görmek size keyif sağlayacaktır. İngilizce, İspanyolca, Fransızca nasıl önemli bir dil ise kodlama da teknolojinin dilidir.

javascript-promises_790x445

Teknoloji her an değişmekte ve yeni meslekler, yeni iş şekilleri ortaya çıkmaktadır. Yapay zeka, otonom araçlar, makinelerin ilerlemesi bunların çoğunluğu kodlama ile oluşmaktadır. Hayat bir matematik düzenidir. Bu düzeni keşfedip, ona ayak uydurmak en büyük adım olacaktır. Hayatta olan bu işlemler  teknoloji ayağında da görülmekte. Bu bütün yeni dönem iş şekillerini kodlama, yazılım sistemlerini anlamak ile mümkün olmaktadır. Programlama size iş fırsatları da sağlayacaktır. Yeni bir girişimci, yazılımcı olmak sizin elinizde.

Kodlama size bilgisayarlarınızın, telefonlarınızın nasıl çalıştığını keşfetmenizi sağlayacaktır. Elimizde var olan teknolojiden bihaber değil, onun hakkında fikir sahibi olmak kodlamayı öğrenmenin getirdiği en büyük faydadır. Günümüzde her şey programlanmakta bu hıza yetişmek sizin elinizde.

800px_COLOURBOX27817240_790x445

HTML, CSS, JAVASCRIPT gibi işlemler kodlama için başlıca öğrenilecek şeylerdendir. Html, web sayfalarının nereye, nasıl sığacağını gösterendir. CSS, stil sayfasıdır. Sayfanın yazı şekillerinin, tiplerinin, fontunun ayarlandığı işlemdir. Javascrıpt ise etkileşimi getiren dildir. Yani bir web sitesine gittiğinizde, tuşları tıklatmanızı gösteren işlemdir. Web üzerindeki videolar, animasyonlar kodlamada javascrıpt ile gerçekleşmektedir. Bu işlemler sizin analitik zekanızın gelişmesini sağlayacaktır. Kodlama yapmak yeni teknolojiler üretmek demektir. Yeni teknolojilerin üreticisi sizler olabilirsiniz.

Kodlamayı ücretsiz eğitim programlarından öğrenmeniz mümkündür. Udemy, Codeacademy, Google Developers gibi sayfalardan faydalanabilirsiniz.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.