Öğrenci Kariyeri Banner

Depremzede Öğrencilerin Başvurabileceği Burslar

Depremzede Öğrencilerin Başvurabileceği Burslar

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilimizi vuran depremin ardından, bölgede yaşayan üniversite öğrencileri için birçok vakıf burs programı başlattı. Depremden etkilenen, evi ağır ya da orta hasar alan ve ailesinden kayıp yaşayan öğrenciler aşağıda sıralamış olduğumuz burs programlarına başvuru yaparak destek alabilirler.

İşte Depremzede Öğrencilerin Başvurabileceği Burslar:

1- Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV)

Son Başvuru Tarihi: 15 Mart
Depremlerden etkilenen 1000 üniversite öğrencisine, üniversiteden mezun olana kadar öğrenim bursu sağlanıyor. Başvuru yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

2- Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) Afet Fonu Depremzede Burs Desteği

Son BaşvuruTarihi: 24 Mart
Depremde evi ağır ya da orta hasar almış öğrenciler ve ailesinden kayıp yaşayan devlet ya da vakıf üniversitesi öğrencileri faydalanabiliyor. Başvuru için buraya tıklayabilirsiniz.

3- Semra Enver Yücel Vakfı Depremzede Bursu

Son Başvuru Tarihi: 27 Mart
Eğitim Yardımı Anasınıfından Lise 12. Sınıfa Kadar Olan Öğrencilere Verilecek.
Ailesinden Birini (Anne, Baba, Kardeş) Kaybetmiş Depremzede Çocuklara Herhangi Bir Sınava Tabi Tutulmadan Lise Hayatlarının Sonuna Kadar Olan Süreçte Yanlarında Olunacak. Başvuru yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

4- İstanbul Tabip Odası Depremzede Tıp Fakültesi Öğrencisi Bursu

Son Başvuru Tarihi: 31 Mart
Başvuru için istenen evrakları elden teslim edebilirler veya online eğitim nedeniyle İstanbul dışında bulunan tıp öğrencileri burs başvurusu için istenen evrakları kargo ile gönderebilirler. Başvuru için buraya tıklayabilirsiniz.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.