Öğrenci Kariyeri Banner

Boş Zamanlarınızı Verimli Geçirmenizi Sağlayacak Hobiler!

Boş Zamanlarınızı Verimli Geçirmenizi Sağlayacak Hobiler!

Çoğumuz boş zamanlarımızı sosyal medyada gezerek öldürüyoruz ama bunun yerine bir hobi edinip vaktimizi daha verimli geçirebilme imkanımız da var. Tamamen ücretsiz olarak yapabileceğiniz ya da düşük bütçeli olarak başlayabileceğiniz en güzel hobileri sizler için derledik.

1- Yoga Ve Meditasyon Yapın

Yapmanız gereken ilk şey YouTube’a yoga yazmak ve çıkan ilk videoya tıklayıp denemeye çalışmak. Yoga ve meditasyonun temelinde kadim öğretiler vardır, bir kez kendinizi araştırmaya kaptırdıktan sonra emin olun saatlerinizin nasıl geçtiğini farkına varmayacaksınız.

2- Kendi Sayfanızı Oluşturun

Kendinize bir Instagram profili açabilirsiniz, yeni bir Twitter hesabı açabilirsiniz, kendinize bir blog oluşturabilirsiniz ya da ücretsiz bir internet sitesi kurabilirsiniz. Kendi sayfanızı oluşturduktan sonra nasıl paylaşımlar yapacağınıza karar verin.

3- Podcast Kaydedin

Podcast, günümüz dünyasının en popüler yayın araçlarından bir tanesi. Sakin bir ortam ve konuşacak herhangi bir konu podcast yapmanız için yeterli.

4- Basit Koleksiyonlar Yapın

Koleksiyon her zaman bir zengin hobisi gibi görünür ama bu durum, neyi biriktirdiğinize göre değişir. Koleksiyonlar o günün değerini anlayanlar tarafından yaratılır ve gerçek değerleri ancak yıllar sonra anlaşılır.

5- Fotoğraf Çekin

Fotoğraf çekmek için pahalı bir makineye ihtiyaç olmadığını söyleyen bizzat usta Ara Güler’in kendisidir. Bugün en kötü akıllı telefon kamerası bile tatmin edici görseller yakalayabiliyor. Çektiğiniz görüntüler üzerinde değişiklikler yapmak için ise yüzlerce farklı mobil uygulama var.

6- Bir Enstrüman Çalmaya Başlayın

Yeni bir enstrüman çalmaya başlamak ufak da olsa bir sermaye gerektiriyor. Önce hangi enstrümanı istekli bir şekilde çalacağınıza karar verin ve yeni başlayanlar için uygun fiyatlı olanını satın alın. YouTube'dan videolar izleyerek enstrüman çalmayı öğrenebilirsiniz.

7- Yeni Bir Dil Öğrenin

Yeni bir dil öğrenmek istiyorsanız başta YouTube kanalları olmak üzere Mobil App'lerden de yararlanabilirsiniz. 

8- Farklı Yemekler Yapmayı Deneyin

Türk mutfağının sonu gelmez internette bile gezinirken emin olun birkaç basit malzemeyle inanılmaz yemekler yapabileceğiniz tariflerle karşılaşabilirsiniz. 

9- Şehrinizi Keşfedin

Başka ülkelere ya da şehirlere gitmek için oldukça hevesliyiz. Fakat kendi şehrimizde yer alan müzeler, tarihi yapıların değerlerini bilmiyoruz.

10- Online Dersler Alın

İşte bu da ucu en açık hobilerden bir tanesi. YouTube bile başlı başına bir okul haline geldi çünkü aklınıza gelen gelmeyen her konuda derslerin anlatıldığı, saatler süren videolar bulabilirsiniz. İşi bir adım ileri götürmek isterseniz sonunda sertifika bile alabileceğiniz ücretsiz eğitimler bulabilirsiniz. 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.