Öğrenci Kariyeri Banner

Daha Planlı Bir Hayat İsteyenler İçin Olmazsa Olmaz 5 Uygulama

Daha Planlı Bir Hayat İsteyenler İçin Olmazsa Olmaz 5 Uygulama

Hayatımızın büyük bir kısmında özellikle de öğrencilik yıllarında birçok ders yükünün içerisinde neyi nasıl yetiştireceğimizi bilemediğimiz dönemler olmuştur. İşte bu zamanlarda size yardımcı olacak ve en zor işlerden biri olan program oluşturmada ustalaşmanıza yardım edecek birkaç uygulama önerisi:

1. Notion

Uygulamanın ara yüzünün anlaşılması biraz zor da olsa alışıldıktan bir süre sonra oldukça kullanışlı bir hale geliyor.

Uygulama tamamen ücretsiz bir içerik sunuyor sizlere. Kendi içerisinde birçok hazır şablon bulundurmakta. Ayrıca kendiniz de boş bir şablon kullanarak kendi isteğinize göre düzenleyebiliyorsunuz.

Kısacası yapılacaklar listesi oluşturmaktan tutun da tez taslağı oluşturmaya kadar tonlarca aktivitenizi isteğinize göre düzenleyip saklayabilirsiniz. Aynı zamanda isteğe bağlı olarak notlarınızı bile bu uygulama üzerinden tutabilirsiniz!

2. Forest

‘Forest’ uygulaması klasik bir sayaç uygulaması denebilir. En güzel yanlarından biri de günlük, aylık hatta yıllık olarak bile hangi aktiviteleri ne kadar sıklıkla yaptığınızı görebilirsiniz!

Uygulama ücretli bir şekilde kullanılabiliyor. Ancak ücretli olmasının yanında en güzel özelliği dünyaya gerçek bir ağaç dikebiliyor olmanız. Çalışma süreniz bittiği zaman, sürenize göre belirli bir miktarda altın kazanıyorsunuz ve bu altınları biriktirerek gerçek bir ağaç diktirebiliyorsunuz. Hem kendi başarı hikayenize yeni bir adım atıyorsunuz hem de kendinizden sonraki nesillere büyük bir iyilik bırakabiliyorsunuz!

3. Habit

‘Habit’ aslında bir alışkanlık takip uygulaması. Kullanması ve alışması oldukça kolay bir yapıya sahip. En güzel haberse kullanması tamamen ücretsiz! Hem katkı sağlamak hem de ufak farklarla uygulamayı kullanabilmek için isteğe bağlı olarak hesabınızı yükseltebilme fırsatını size sunuyor.

Alışkanlıklarınızı günlük olarak takip edin ne kadar sıklıkla yaptığınızı yüzdelik dilimler halinde görmenizi sağlıyor. Aynı zamanda haftada ne kadar sıklıkla yapabileceğinizi belirleyebiliyor ve haftalık, aylık ve yıllık olarak gelişmenizi gözlemleyebiliyorsunuz.

4. Google Takvim

Aslında hepimizin belki de telefonunda olan çok klasik bir uygulama. Çoğumuz hiç kullanmadık bile. Ancak biraz daha kurcalayınca ne kadar da kolay ve yardımcı bir uygulama olduğunu siz de fark edeceksiniz!

Bütün bir yılınızı alışkanlıklarınıza göre saatli bir şekilde bölme olanağı sağlıyor size. Birden fazla takvim oluşturarak çeşitli alışkanlıklarınızı ve rutinlerinizi kaydedebilir ve tüm gününüzü programlı bir şekilde yaşamanıza olanak sağlar. Tonlarca programdan farkı ise size tamamen ücretsiz bir kullanıcı deneyimi sunması ve tüm katılacağınız etkinlikleri kolaylıkla ekleyebilmeniz, düzenleyebilmeniz!

5. Todoist

Bu uygulama kolaylıkla kullanabileceğiniz bir yapılacaklar listesi oluşturmanızı sağlıyor. Giriş kısmında günlük olarak yapacağınız etkinlikleri ekleyebiliyorsunuz. Bu sayfada da bazı özellikleri açabilmeniz için hesabınızı yükseltmeni gerekebiliyor (Saat belirleme, etiket ekleme gibi).

Aynı zamanda bir proje oluşturup ayrıca bunlara da görevler ekleyebiliyorsunuz. Uzun süreli ve çok fazla iş yükü olan projelerinizde kullanmak hem size hem de ekip arkadaşlarınıza kolaylık sağlayabilirsiniz. Evet, ekip arkadaşları dedim! Çünkü arkadaşlarınızı da davet ederek hep birlikte çalışmalarınızı düzenleyebiliyorsunuz!

Bonus: Öğrenci Kariyeri

Hayatınızı düzenlemenize yardımcı olacak birçok uygulama tanıtmışken yazımı bitirmeden önce çok kullanışlı diğer bir uygulamayı eklemek istedim 😊

Tüm öğrencilik hayatımızda daha sonra onu takip eden iş hayatımızda sürekli yoğunluk stres içerisinde bunalıyoruz. İşte tam olarak o zamanlardayken bazen sizi şaşırtacak bazen kendinizi bulmanıza yardım edecek bir uygulama. ‘Öğrenci Kariyeri’ uygulaması sayesinde hem gündemi takip edebilir hem kendinizi geliştirecek yepyeni kapılar aralayabilirsiniz. Eminim ki içeriklerin arasında dolaşırken kendinize en uygun yolu bulmanıza yardım edecek tonlarca yazı ve fırsat bulacaksınız!

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Öğrencilerin Hayatını Kolaylaştıran 5 Uygulama

Ses Kaydını Yazıya Çeviren 5 Uygulama

Öğrenciler İçin Kullanışlı Uygulamalar, Web Siteleri ve Uzantılar

Üniversite Öğrencilerinin Sahip Olması Gereken 5 Uygulama

Kullanışlı Uygulamalar, Web Siteleri ve Google Uzantıları

 


Gökçe Çoban

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Çoban ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.