Öğrenci Kariyeri Banner

Ses Kaydını Yazıya Çeviren 12 Uygulama

Ses Kaydını Yazıya Çeviren 12 Uygulama

Teknolojinin geldiği son nokta hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Her alanda pek çok yeni araçlar sayesinde işlerimizi daha kısa sürede yapabiliyoruz. İşimizi kolaylaştıran ve bize zamandan tasarruf sağlayan uygulamalar şimdi de sesi yazıya dökme görevini üstleniyor. Sesi yazıya dökmek hem akademik anlamda hem de iş anlamında pek çok kişiye yarar sağlıyor. Hem öğrencilerin hem de çalışanların rahatlıkla kullandığı bu uygulamalar zamandan kazandırmaya devam ediyor. Sizlerin de işine yarayacak sesi yazıya döken 10 uygulamayı paylaşacağız. İşte hepimize kolaylık sağlayan 12 uygulama!

1-Dictation.io

Ses kaydını yazıya çevirmede kullanabileceğiniz ilk uygulama Dictation.io uygulamasıdır. Dictation.io sadece bilgisayarda kullanılabilen bir uygulamadır, mobil ile uyumlu değildir. Bu uygulama kullanıcılar tarafından çok beğenilmektedir.

Dictation.io internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz. 

2-SpeechTexter

Mobil ile uyumlu olan bu uygulama çevrimdışı da çalışabilmektedir. Çevrimdışı çalışma özelliği ile diğer uygulamalardan bu noktada ayrılıyor. Speech Texter özellikle öğrenciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Ayrıca Speech Texter uygulaması sadece Türkçe dilini değil Türkçe dışında farklı dillerde de çeviri yapabiliyor. Tüm bu özellikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor.

3-Speechy

Speechy, iOs uyumluluk gerekliliği isteyen bir ses kaydını yazıya çevirme uygulamasıdır. Ses algılamada son derece başarılı olan bu uygulama sağlam bir alt yapıya sahiptir. Türkçe dilinin yanı sıra kullanıcılarına 80’den fazla dil seçeneği sunmaktadır. Speechy'nin sesi yazıya çevirme özelliğinin yanı sıra metin belgesi tarama özelliği de mevcuttur. Hem sesi yazıya çevirmek isteyen kişilerin hem de metin taraması yapmak isteyen kişilerim rahatlıkla kullanacağı bir uygulamadır.

4-Transcribe – Speech to Text i

Os uyumluluk gerekliliği isteyen bir diğer uygulama Transcribe – Speech to Text uygulamasıdır. Transcribe – Speech to Text uygulamasını telefonunuza ücretsiz olarak indirebilirsiniz. İlk indirdiğinizde demo süreci olacaktır ve belirli bir süre ücretsiz olarak kullanabileceksiniz. Ancak belirlenen süre sonrasında ücret karşılığında kullanmaya devam edebilirsiniz. Transcribe – Speech to Text uygulaması, 120’den fazla dil ve lehçe çeviri imkanı da sunmaktadır.

5-Speechnotes:

Speechnotes uygulaması mobilde ve bilgisayarda kullanabileceğiniz ücretsiz bir uygulamadır. Ses kaydını yazıya çevirmede tercih edebileceğiniz bu uygulamayı internet üzerinden kullanabilirsiniz. Uygulama, gelişmiş fonksiyonları kullanabilmeniz için satın alma özelliğine sahiptir. Daha özel ve gelişmiş özellikleri kullanmak için satın alma seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

Speechnotes; sadece uygulama olmakla kalmayıp, web sitesi üzerinden de hizmet veriyor. Ayrıca bunun da Google'dan güç alan uygulamalar arasında olduğunu söyleyebiliriz. Pratik kullanımıyla bilinen Speechnotes, yalnızca Google Play Store'da bulunuyor. Ek olarak, uygulamanın ücretsiz sürümü dışında premium sürümüyle de hizmet verdiğini belirtelim.

Uygulamaya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Google Play Store'dan indirmek için tıklayınız.

6-Transkriptor:

Ses kaydını yazıya çevirmede kullanabileceğiniz uygulamalar arasından tercih edebileceğiniz bir diğer uygulama da Transkriptor uygulamasıdır. Bu uygulama oldukça başarılı bir yazıya dökme işlemi yapmaktadır, bu sebeple kullanıcıları da çok memnundur. Ancak bu uygulama ücretli bir uygulamadır. Kullanıcılarına ilk olarak 90 dakikalık bir deneme süresi vermektedir. Uygulamayı beğenmeniz halinde ise satın alma işlemi gerçekleştirerek kullanmaya devam edebilirsiniz.

7-Windows Konuşma Tanıma:

Microsoft’un Windows 10 işletim sistemini kullanan herkesin kullanabileceği “Windows Konuşma Tanıma” da bir diğer ses kaydını yazıya çevirmede kullanılan araçlardandır. Windows Konuşma Tanıma’yı kullanabilmek için bilgisayarınızın arama çubuğuna 'Windows Konuşma Tanıma' yazmanız ve uygulamayı açmanız gerekir. Ya da Windows + Ctrl + S tuşlarını kullanarak uygulamayı aktive ederek kullanmaya başlayabilirsiniz. Windows Konuşma Tanıma’da Türkçe dili mevcut değildir ancak İngilizce, Çince, Fransızca, Almanca, -Japonca gibi diller mevcuttur.

8-Dikte:

Dikte uygulaması Türkçe dilinin yanında 40'tan fazla farklı dili de bünyesinde barındırmaktadır. Bu uygulama ile rahatlıkla sesinizi yazıya çevirebilirsiniz.

9-Just Press Record:

Ses kaydını yazıya çeviren ücretli uygulamalardan bir tanesidir. Just Press Record uygulamasu en çok beğenilen uygulamalardandır.

10-Transcribe:

 

Ses kaydını yazıya çevirmede kullanabileceğiniz bir diğer uygulama Transcribe uygulamasıdır. Ses kayıtlarının yanı sıra videoları da yazıya dökme özelliğine sahiptir. Yapay zeka teknolojilerinden faydalanan Transcribe; sadece ses kayıtlarını yazıya çevirmekle kalmıyor, aynı zamanda videoları da metin haline getirebiliyor.

Uygulama ne yazık ki Google Play Store'da mevcut değil.

Uygulamaya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

App Store'dan indirmek için tıklayınız.

11. Google Keyboard

 

Google'ın bünyesinde bulunan Google Keyboard, aslında bir klavye görevi görse de ses kaydını yazıya dökme özelliği de bulunuyor. Keyboard uygulaması, Google Çeviri ile birlikte çalıştığından dolayı 60 farklı dilde ses kaydını yazıya çevirebilme özelliğine sahip.  

Uygulamaya aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

App Store'dan indirmek için tıklayınız.

Google Play Store'dan indirmek için tıklayınız.

 

12.Google Dökümanlar

 

Birçok insanın hem eğitim hem iş hayatında oldukça fazla kullandığı Google Dökümanlar da, sesleri yazıya çevirebiliyor. Sesinizi yazıya çevirmek için uygulamanın arayüzünde bulunan "Sesli Yazma" özelliğini aktif hale getirmeniz yeterlidir. 

Uygulamaya aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

App Store'dan indirmek için tıklayınız.

Google Play Store'dan indirmek için tıklayınız.

 

Bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Öğrenciler İçin Kullanışlı Uygulamalar, Web Siteler ve Uzantılar

Üniversite Öğrencilerinin Sahip Olması Gereken 5 Uygulama

 

 

 


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.