Öğrenci Kariyeri Banner

Daha İyi Hissetmenize Yardımcı Olacak 5 Adımla Tanışın

Daha İyi Hissetmenize Yardımcı Olacak 5 Adımla Tanışın

Verimli ve mutlu olmak sadece kariyer ve eğitim hayatınızı etkilemez. Verimlilik ve nasıl hissettiğiniz hayatınızın tamamında etkilidir. Daha iyi hissetmek, başarılı ve mutlu olmanıza yardımcı olabilir. Bu yazımızda daha iyi hissetmenize yardımcı olabileceğini düşündüğümüz birkaç adım yer almaktadır.

Daha İyi Hissetmenize Yardımcı 5 Adım!

Gününüzü planlayın

Zaman yönetimi hakkında kısa bir araştırma yaptıysanız planlı olmanın önemini kavramışsınızdır. Hayatımızın her alanında planlı olmanın olumlu etkilerini görmek mümkün.Daha verimli olmak ve zamanınızı yönetmek için plan yaparak başlayın. Uzun vadeli hedeflerinize yönelik planlar yapabilirsiniz. Ama öncellikle küçük adımlarla başlayın ve günlük planınızı oluşturun. Gün içinde neler yapacağınızı doğru planlamanız daha verimli bir gün geçirmenizin anahtarı olabilir. Günlük planınızdaki maddeleri gerçekleştirmeniz daha iyi hissetmenizi sağlayabilir.

Mükemmeliyetçi olmayın

Mükemmeliyetçilik... Bu sizi tanımlayan bir kelime olabilir. Eğer değilse muhtemelen hayatınızda bu kelimeyle anlamlandırdığınız biri olmuştur. Her şeyin kusursuz olmasını isteyen birileri. Farkına varmasalar bile aslında bazen bu mutsuz hissetmelerine neden olabilir. Bir grup ödevi yapmak zorundaysa bu takım arkadaşlarıyla sorun yaşamasına neden olabilir. Ya çok iyi olmalı ya hiç olmamalı şeklinde düşünüyor olabilir. Bu yüzden ödevi yapmayarak derste başarısız olmayı bile göze alabilir. Ama sizce de başlangıçta bir fikir, bir çalışma mükemmel olabilir mi? Başlangıçlar zordur ve yeterince iyi olmayabilir. Bu yüzden verimlilik için mükemmeliyetçilik konusunda kendinize biraz zaman vermeye çalışın.Mükemmele olan takıntınız ilişkilerinizin yanı sıra farkına varmasanız bile sizi karamsarlığa sürükleyebilir.Mükemmel olana kadar devam etmenize bazen baştan başlamanıza yol açabilir.Kendinizi bu kısır döngünün içinde bulabilirsiniz.Böyle bir süreçte ne kadar huzurlu ve mutlu olabilirsiniz ki?

Küçük değişimlerle başlayın

Hepimizin farkında olmasak bile en az bir alışkanlığımız mutlaka vardır. Yıllardır devam eden bu alışkanlıkları bir günde değiştirmeniz çok zor.Büyük adımlar atmak yerine küçük adımlarla başlamayı deneyin. Beslenme alışkanlıklarınızda,günlük rutininizde değişiklikler yaparak başlayabilirsiniz. Daha fazla su içmek,30 dakika kitap okumak gibi.Adım adım gerçekleştirdiğiniz bu değişiklikler daha verimli olmanıza ve iyi hissetmenize yardımcı olabilir.Unutmayın küçük adımların hayatınıza etkisi tahmin ettiğinizden daha büyük olabilir.

Hayatınızı Değiştirecek 7 Küçük Adım adlı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. 

Kendinize zaman yaratın

Çalışmak,çabalamak, başarılı olmak önemlidir.Hayatımız, geleceğimiz için bunları yapmalıyız.Ama unutmamamız gereken bir şey var:İnsan olduğumuz. Hayatınızı görmezden gelmeyin. Kendinizi dünyadan soyutlayıp çalışmalarınıza,hedeflerinize tamamen odaklanmayın. Bazen nefes almak için kendinize zaman ayırmanız gerekebilir. Ara verip dinlenmek,hobilerinize zaman ayırmak,arkadaşlarınızla ve ailenizle zaman geçirmeniz çok normal. Çok başarılı olabilirsiniz ama yıllar sonra arkanıza dönüp baktığınızda geç kaldığınızı düşünerek üzülebilirsiniz. Ayrıca sadece çalışmak zamanla mutsuz hissetmenize neden olabilir.Bu durumda ne kadar verimli olabilirsiniz ki? Daha iyi hissetmek için kendinize alan yaratmaktan korkmayın!

İnternette boşa zaman geçirmeyin

Bir günde kaç saatinizi internette geçiriyorsunuz? Bu sorunun cevabını hiç düşündünüz mü? Birçok kişi günde sosyal medya hesaplarını kontrol ederek veya video izleyerek başlıyor.Pandemi sürecinin hayatımızda yarattığı en büyük yenilik şüphesiz uzaktan eğitim ve çalışma modeli oldu.Çevrim içi derslerde bir anda telefonunuzu elinize alıp kendinizi instagram keşfette bulduğunuz zamanlar vardır.Tabi bu alışveriş siteleri de olabilir.Bu şekilde internette zaman geçirmek tekrar başlarken zor odaklanmanızı sağlayabilir.Odaklanmanız için belli bir süre gerektiği gerçeği düşünülürse bunun verimli olduğunu söyleyebilir miyiz? Bu durum derslerinizi ve çalışma hayatınızı olumsuz etkileyebilir.Bu yüzden kendinizi kötü hissedebilirsiniz.Günde belli bir süreyi internette geçirebilirsiniz. Bu sürenin ne kadar olacağını kontrol etmeye çalışın ya da aşağıdaki yazımızı okuyun.

7 Maddede Sosyal Medya Bağımlılığından Kurtulma Rehberi

Özgün İçerik

 

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.