Öğrenci Kariyeri Banner

Hayatınızı Değiştirecek 7 Küçük Adım

Hayatınızı Değiştirecek 7 Küçük Adım

Bazı küçük adımlar hayatımızı değiştirebilir mi?

Hayatınız hakkında düşündüğünüzde veya kendinize dönüp baktığınızda gerçekten mutlu musunuz? Bu soruyu düşünürken en ufak bir tereddüt anınız olduysa belki de bir şeyleri değiştirmenin  zamanı gelmiştir. Peki değişim yapmak gerçekten düşündüğünüz kadar zor mu? Aslında değişiklik yapmak konusunda çekimser olmanızın nedeni büyük düşünmek olabilir. Adım adım ilerlemeye ve küçük başlangıçlara ne dersiniz? Küçük adımların hayatımızda ne kadar fark yaratabildiğini merak ediyorsanız.

İşte hayatınızda fark yaratabileceğiniz 7 küçük adım !

1.Hayır demekten korkmayın

Daha fazla bu kelimeyi kullanmayı denemekle başlayın. Gerçekten arkadaşlarınızla buluşmak için zamanınız yoksa veya derslerinize/işinize odaklanmanız gerekiyorsa sadece ‘hayır’ diyebilirsiniz. Unutmayın ne kadar enerjik olursanız olun sizde insansınız ve bu enerjiniz sonsuz değil.Bu yüzden gerçekten zamanınızı ve enerjinizi harcamak istemediğiniz durumlarda karşı tarafın kırılmasından korkmak yerine hayır demeyi deneyin.Bu yüzden kendinizi kötü hissetmeyin.Unutmayın bazen hayır demek kendinizi ve sınırlarınızı korumanın bir yoludur.Daha sonra hayır demediğiniz için kötü hissedebilirsiniz.

2. Yazmayı deneyin

Her zaman yazmak istediğiniz bir hikaye belki kıyıya köşeye aldığınız küçük notlar,uzun zamandır hazırlamak istediğiniz bir kariyer planı,planlamak istediğiniz bir tatil veya başlamak istediğiniz bir blog olabilir, sayfalarca yazmayı düşünmek yerine sadece birkaç cümle yazarak başlayın.Küçük bir not defterine o an ne hissettiğinizi veya gün sonunda neler yaptığınızı ifade eden birkaç kelime bile yazabilirsiniz.Yazamaya başlayın bu başlangıçta bir kaç kelime olabilir ama daha sonra bir hikayeye dönüşebilir.Bu sayede her gün kendinizi birkaç cümle yazarken bulacaksınız ve daha fazla yazmak isteyeceksiniz.Ayrıca günlük tutmaya başlayabilirsiniz,Bu sizin daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.

3.Sağlıklı beslenmeye çalışın

Sağlıklı beslenmek hayatımız için önemli konulardan biri olsa bile bu konuda yeterince iyi miyiz? Hayatınızın herhangi bir döneminde sağlık sorunları,dış görünüşünüzden memnun olmadığınız için veya yaz geliyor düşüncesiyle en az birkez beslenme şeklinizi değiştirmeyi düşünmüş,denemiş olabilirsiniz.Bu değişim sürecinde katı davrandığınız için vazgeçtiğiniz zamanlar mutlaka olmuştur.Bunun sebebi adım adım ilerlemek yerine aniden net değişiklikler yapmış olmaya çalışmanızdan kaynaklanabilir.İşte bu yüzden mükemmellikten uzaklaşın,mükemmel olmak zorunda değil değilsiniz.Beslenme şeklinizi tamamen değiştirmeniz veya yediğiniz her şeyin tamamen sağlıklı besinler olmasını sağlamanız gerekmiyor. Sadece yediklerinize dikkat etmeye çalışın.Bu gün  sadece sağlıksız tek bir seçim yapacağım. Sadece bunu diyebilirsiniz.Mesela özellikle dizi izlerken abur cubur konusunda çizgiyi geçenlerdenseniz öncellikle bunu azaltmakla başlayabilirsiniz.Ayrıca beslenme biçiminizde değişiklikler yapmaya çalışırken gün içince 8 bardak su içmeyi amaçlamak yerine bir bardak daha fazla su içmeye çalışın.

4.Kendinizi gözlemleyin

Ertelediğiniz veya bir davranışınızdan rahatsızlık duyduğunuzu fark ettiğiniz de kendinize kızmak yerine bunun neden olduğunu düşünmeyi deneyin. En çok ne zaman rahat hissettiğinizi, neyden ilham aldığınızı, ne zaman ağladığınızı/mutlu olduğunuzu veya kızdığınızı düşünün. Kendinize bir gözlemci gibi bakmayı deneyin. Hayatınızın bir kitap olduğunu varsayın ve kendinizi okuduğunuzu hayal edin.Neye nasıl tepkiler verdiğinizi keşfetmeyi deneyin.Belki de bu hayatınızı yönlendirmenize yardımcı olabilir.

5.Daha fazla okuyun

Kitap okumayı seven kişiler bile bazı dönemler odaklanamazlar ve kitap okumaya ara verirler. Bunun dışında kitap okuyabilecek biri değilseniz bile önemli değil. Ama öğrenmekten ve kendinizi geliştirmekten vazgeçmeyin. Gelişimin sonsuz olduğunu aklınızdan çıkarmayın.Bu yüzden güne haberleri okuyarak başlayabilirsiniz böylelikle gündemden de haberdar olmuş olursunuz. Ayrıca ilginç makaleler veya fikirlerini sosyal medyada paylaşan kişileri takip edebilirsiniz. Kitap okumak konusunda yeterince iyi değilseniz sadece günde 5 sayfa okuyarak başlamayı deneyin.

6.Duyarlı olun

Hayatınıza, çevrenize en önemlisi kendinize karşı duyarlı olmayı deneyin. Birisi size bir mesaj gönderirse, gördüğünüzde cevaplayın. Mail adreslerinizi kontrol edin ve önemli olanlara hemen cevap vermeyi deneyin. Görmezden gelmekten vazgeçmenizin hayatınızda olumlu etkileri olabilir.

7.Geleceğiniz için şu anki rahatlığınızdan vazgeçin

Hayatınızı gerçekten değiştirmek istiyorsanız geleceğinizi düşünün ve ona göre adımlar atmaya başlayın.Şu an hayatınız çok rahat olabilir peki  10 yıl sonra ? Hayatınıza dönüp baktığınızda keşke demek istemeyenlerdenseniz seçim yaparken gelecekteki sizi düşünerek adım atmayı deneyin.

Kaynak


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.