Öğrenci Kariyeri Banner

ChatGPT İle Ödev Yapanlara Kötü Haber!

ChatGPT İle Ödev Yapanlara Kötü Haber!

Son günlerde tüm dünyanın gündemine yerleşen sohbet botu ChatGPT'nin, bazı öğrenciler tarafından ödev amaçlı kullanıldığı ortaya çıkmıştı. İşte o öğrenciler için kötü bir haber geldi.

ABD'li bir üniversite öğrencisi, üzerinde çalıştığı programın, ChatGPT ile oluşturulan ödev ve makaleleri tespit ettiğini iddia etti. Eğer söyledikleri doğruysa, ödevini ChatGPT'ye yaptıran öğrencilerin başı dertte demektir.

GPTZero İle Tespit Edilebilecek!

PT ve Dall-E 2 gibi yapay zeka projeleriyle tüm dünyada yankı uyandıran OpenAI, son olarak piyasaya sürdüğü sohbet botu ChatGPT ile tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Hemen her konuda çıkardığı içeriklerle yeteğini çoğu alanda kanıtlayan ChatGPT'nin, son olarak üniversite öğrencileri tarafından ödev için kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Ancak bundan sonra ChatGPT ile ödev yapmak tarihe karışabilir.

Princeton Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Gazetecilik bölümünde öğrenci olan Edward Tian, yapay zeka destekli yeni sohbet robotunun ürettiği akademik yazılarla mücadeleye destek olmak amacıyla “GPTZero” adını verdiği bir program yazdığını belirtti.

Üniversite öğrencisi, ortaya çıkardığı programın ChatGPT ile oluşturulan ödev ve makaleleri tespit ettiğini iddia eddiyor. Oluşturulan metni birçok açıdan incelemeye alan program,içeriğin orijinal olup olmadığını tespit ederek kullanıcıya bildiriyor.

Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile programını ve çalışma prensibini açıklayan Tian, makalenin gerçek bir insan tarafından mı yoksa ChatGPT tarafından mı yazıldığını hızlı bir şekilde tespit edebildiğini söyledi.

Tian’ın ortaya koyduğu program gerçekten de çoğu içerikte oldukça başarılı bir şekilde çalışıyor. Gelen bilgiler arasında, şimdiye kadar ChatGPT ile birçok içerik oluşturulduğu da yer alıyor. Bu program sayesinde birçok öğretim görevlisi yazılan makaleleri GPTZero ile kontrol ederek öğrenci tarafından mı yoksa ChatGPT tarafından mı yazıldığını tespit edebilecek.

Daha önce de ABD'de bir öğrenci ödevini ChatGPT'ye yaptırmış ve öğretim görevlisi tarafından yakalanmıştı. O haberi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.