Öğrenci Kariyeri Banner

Disney+, Marvel Filmlerine Özel Yeniliğini Duyurdu!

Disney+, Marvel Filmlerine Özel Yeniliğini Duyurdu!

Yayın akış devleri arasındaki rekabet gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Disney+ da bu kapsamda Marvel filmlerine özel yeniliğini açıkladı.

Platform, bazı Marvel Sinematik Evren filmleri de dahil olmak üzere IMAX Enhanced filmlerini başka bir ses seçeneğiyle desteklemeye başlayacak. Akış hizmeti, bu yıl belirli başlıklarda DTS tarafından IMAX imza sesini etkinleştirecek ve izleyicilere genişletilmiş en boy oranıyla uyumlu yüksek kaliteli ses özelliklerini sunacak. Bununla birlikte, DTS sesini duymak için uyumlu ekipmana ihtiyaç duyulacak.

Nasıl İzleyeceğinize Siz Karar Vereceksiniz!

Başlangıçta, Sony ve Hisense gibi üreticilerin bazı IMAX Enhanced sertifikalı TV’leri ve Denon, Marantz ve JBL gibi bazı AV alıcıları Disney+ üzerinde DTS’yi destekleyecektir. Ancak, belirli sekanslar sırasında yüzde 26’ya kadar daha uzun resimler sunan IMAX’ın genişletilmiş 1.90:1 en boy oranını görüntülemek için belirli bir cihaza ihtiyaca gerek olmayacaktır.

DTS sesinin eklenmesinin, evde IMAX deneyimini daha iyi yaşamanıza yaradığını düşünenler var. DTS, Dolby Atmos’a göre daha yüksek bit hızına sahip bir alternatif sağlayacaktır, ancak birçok kişi ikincisini tercih ediyor.

Yakın gelecekte, bir Disney+ filmini her iki ses biçiminde de izleyebilir ve kendiniz karar verebilirsiniz. Disney+, Black Panther: Wakanda Forever’ın platforma ne zaman geleceğini duyurdu. 1 Şubat’tan itibaren en yeni MCU filmini evinizde izleyebileceksiniz. Film, IMAX Enhanced desteğine sahip olacak.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.