Öğrenci Kariyeri Banner

2021 Kariyer Planınız Hazır mı?

2021 Kariyer Planınız Hazır mı?

2020’nin son günlerindeyiz 2021’e az kaldı. Her günün yeni bir başlangıç olması gibi yer yılda hayatınızda yeni bir dönemin başlangıcıdır aslında. İşte bu yüzden hayatınızda yeni kararlar almanız için beklediğiniz doğru zaman olabilir.

Özellikle pandemi süreci bize kendimiz hakkında hayatımız ile ilgili düşünme imkanı tanıdı. Hayatınız hakkında düşündüyseniz belki de değişiklik yapmanın zamanı gerekiyor dediğiniz alanlar vardır. İş arıyor olabilirsiniz veya şuan çalıştığınız işten memnun olmadığınızı fark etmiş olabilirsiniz.

Eğer kariyeriniz hakkında yeni bir başlangıç yapmayı düşünüyorsanız yazımızın devamını mutlaka okuyun!

Karar verin

Değişiklik yapmanız gerektiğini düşünüyorsanız atmanız gereken ilk adım karar vermek. Ne yapmak istediğiniz hakkında düşünün. Kendinize birkaç soru sorarak başlayabilirsiniz. Nasıl bir ortamda, hangi alanda, hangi şartlarda çalışmak istediğiniz bu sorulardan birkaçı olabilir Bunlar dışında bir sürü sorunuz olabilir.  Bu soruları bir köşeye not alın ve cevaplarını arayın. Bu cevaplar karar vermenize yardımcı olabilir.

Ertelemekten vazgeçin

Ertelemek… Hayatımızın herhangi bir döneminde ne yapmak istediğimizin farkında olmamıza rağmen zaman ayırmak istemeyiz. Bununla öğrencilik hayatınızda sınav takvimi açıklandığında veya hazırlamanız gereken bir ödev olduğunda karşılaşmışsınızdır. Daha zaman var, yarın çalışırım demişsinizdir. İşte bu ötelemek yani ertelemektir.

Belli bir süre sonra alışkanlık haline gelen ertelemek kurtulmanız gereken bir bataklık olarak da adlandırılabilir. Ne yapmak istediğinize karar verdiyseniz ertelemek yerine başlayın. Eğer ertelerseniz günlerce ertelemeye devam edebilirsiniz. Bu yüzden kariyer yolunuz hakkında karar verdiyseniz gün içinde zaman yaratmaya çalışın. Bunun için saatlerinizi ayırmanıza gerek yok 30 dakika bile ilerlemeniz için yardımcı olabilir.

Ertelemekten vazgeçin! Ne yapmanız gerekiyorsa bir an önce harekete geçin!

Konfor alanınızdan uzaklaşmayı deneyin

Konfor alanından uzaklaşmak bunu birçok kişiden duymuş olabilirsiniz. Peki konfor alanınızdan uzaklaşmayı denediniz mi? Hayatınızda bunalmış, sıkılmış hissediyor olabilirsiniz. Özellikle iş hayatında çalıştığınız işten memnun olmayabilirsiniz veya iş arıyor olabilirsiniz. Eğer böyle hissediyorsanız bu durumu kabullenmek yerine değiştirmek için çabalayabilirsiniz.

Çalıştığınız işten memnun olabilirsiniz ama belki de daha iyi olabilir. Daha iyi şartlarda, farklı bir pozisyonda çalışmak istiyor olabilirsiniz.Belki de hayalinizdeki işin bu olmadığını anlamşssınızdır. İlk madde de belirttiğimiz gibi düşünün, sorular sorun ve cevapları arayın.

Hazırlıklı olun ve çabalayın

Masallardaki gibi bir peri hayatınıza dahil olup sihirli değneğiyle mucizeler yaratmayacaktır. İşte bu yüzden gerçekçi olun. Tabii ki hayal kurmaktan vazgeçmenizi söylemiyoruz. Bahsettiğimiz istediklerinize sahip olmak için çabalamanız gerektiği.

Kariyeriniz içinde çabalamanız gerekiyor. İş ilanları karşınıza bir anda çıkmayacaktır. Kariyer fırsatlarını takip etmeniz, iş ilanlarını incelemeniz gerekmektedir. Günümüzde iş ilanlarına ulaşabileceğiniz birçok site var. Bu sitelerdeki ilanları inceleyebilir ve çalışmak istediğiniz alan hakkında araştırma yapabilirsiniz. İş ilanları hangi yetkinliklere sahip olmanız konusunda fikir verebilir. Kendinizi bu alanlarda geliştirmek için kurslara, etkinliklere katılabilirsiniz. Pandemi süreci nedeniyle birçok etkinlik online platformlar da devam etmektedir. Bu etkinliklere katılarak networking konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz. Kariyer yolunuz hakkında karar vermenize yardımcı olabilir.

Kariyeriniz için çabalayın ve özgeçmişinizin güncel olduğundan emin olun!

Kendinize güvenmekten korkmayın

Hayatınızda aldığınız kararları düşünün. Bu kararlardan biri birçok kişi tarafından dönüm noktası olarak adlandırılan üniversite seçimi olabilir. Üniversite veya bölüm seçiminizden öğrencilik hayatınızda pişman olduğunuz, bırakmak istediğiniz anlar olmuş olabilir. Kendinize yeterince güvenmediğiniz veya yeterince cesur olamadığınız için kendinize kızmış veya hala kızıyor olabilirsiniz. Değişiklik yapmak için cesur olmanın ve kendine güvenmenin ne kadar önemli olduğunu hatırlayın. Bu yüzden önemli kararlardan biri olarak adlandırılan kariyer yolunda seçimleriniz için cesur olun ve kendinize güvenmekten korkmayın. Hayatınızın her alanında kendinize güvenmekten vazgeçmemenizi tavsiye ederiz.

Umarız 2021 sizin için daha iyi bir yıl olur! Kariyer yolunuzda başarılar dileriz!

Özgün içerik

 

 

 

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.