Öğrenci Kariyeri Banner

Blog Yazmak İçin En İyi 4 Site

Blog Yazmak İçin En İyi 4 Site

Bir blog açmak veya yazmak istiyor ve nereden başlayacağınıza karar mı veremiyor musunuz?  Kişisel sebeplerden mi, yoksa işinizle veya uzmanlık alanınızla ilgili bir blog mu oluşturacaksınız? Bu durumun belirsizliğini ortadan kaldırmak için öncelikle blog açma hedefinizi netleştirmelisiniz. Blog sayfasını tasarlamak ve açmak için nasıl bir site tercih edeceğiniz de diğer belirleyici faktör olacaktır. Bugün aklınızdaki soru işaretlerini gidermek için ücretsiz blog hesabı oluşturabileceğiniz ve yazabileceğiniz siteleri listeledik.

1. Blogger

Blogger

Blogger, blog açmak isteyen herkesin ilk sırada tercih ettiği sitelerden biridir. Kolay kullanımı sebebiyle sorunsuz şekilde çalışır ve rahatlıkla kendinize ait bir site oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu site blog tasarımı yaparken, farklı tema ve renk seçenekleri de sunarak işinizi kolaylaştırıyor.

2. Wordpress

Wordpress

Günümüzde birçok işletmenin kullandığı bir site olan Wordpress, hem kişisel hem de profesyonel anlamda kullanabileceğiniz bir platform. Blogunuzu kolaylıkla tasarlamanız için hazır temaları bulunuyor. Tema seçimini yaptıktan sonra blog yazınızı yazmaya hemen başlayabilirsiniz.

3. Tumblr

Tumblr

Bugünlerde popülerliğini yitirmiş olsa da Tumblr’da  sayfayı dilediğiniz gibi düzenleyerek, kişiselleştirebiliyorsunuz. Görselliğin ön planda tutulduğu bir platform olan Tumblr, iki akış sunuyor. Bunlardan ilkinde, Tumblr profilinizi görüntüleyebilirsiniz. Diğer akışta ise Tumblr uzantılı blog hesabınızı görebiliyorsunuz.

4. Blogcu

Blogcu

Blogcu, Blogger’in alternatif olan bir site ve aynı mantıkta çalışıyor. Diğer platformlarla karşılaştırıldığında daha yerel bir yapısı var. Sayfa akışı görünümü diğerlerine göre daha farklı olan Blogcu’nun, Bloggerla arasında neredeyse hiçbir fark bulunmuyor.

Bu yazılarımıza da göz atabilirsiniz: 

Hafta Sonu Ne Yapsak Diyenlere Ufuk Açan Kendin Yap Bloglarını Derledik!

 


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.