Öğrenci Kariyeri Banner

Blog Yazmak Hakkında Tüm Merak Edilenler

Blog Yazmak Hakkında Tüm Merak Edilenler

Doğamız gereği sosyal canlılarız. Duygularımızı ve düşüncelerimizi birileriyle paylaşma ihtiyacı duyuyoruz. İlginçtir ki, paylaştıklarımızın karşı tarafta bir karşılık bulması gerekmiyor. Bir başkasının yanımızda olması, kendi varlığımızın bir kanıtı gibidir adeta. Belki de insan, kendini anlamak ve benliğiyle iletişime geçmek için bir başkasını araç olarak kullanıyor. İnsanın dışarıya yansıtmadıkları buzdağının görünmeyen kısmına benziyor. Görünen kısmı ise bir mecburiyet sonucu su üstünde. Günümüzde bireysel yaşam tarzı epey yaygınlaştı ve birçok insan tarafından içselleştirildi. Sosyalleşme gereksinimini hiç olmadığı kadar derinden hissediyoruz artık. Bu gerekliliği karşılamanın yollarından biri de blog yazma.

blog yazma, blogger

İster iç dünyanızı paylaşın ister diğer insanların belli bir konuda bilgilenmesini sağlayın. En nihayetinde ortak nokta insanlara ulaşma ve etkileşim halinde olma. İnternet aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştirmek oldukça basit bir hal aldı, dolayısıyla birçok insan blog yazarak tecrübelerini, bilgilerini ve fikirlerini herkese açmaktadır. Bu sayede kilometrelerce uzaktaki biri ile aynı duyguları hissettiğinize şahit olabilirsiniz, yaşamınız boyunca görmeyeceğiniz birinin sizin hayatınıza dokunduğunu görebilirsiniz.
 

Blog nedir?

blog nedir, internet yazısı, günlük

Web kelimesi ile Türkçede kütük, kayıt anlamına gelen log kelimesinin birleşmesi sonucu isimlendirilmiştir. Weblog, zamanla yaygınlaşarak blog şeklinde ifade edilmeye başlanmıştır. Bloglar ilk olarak bir internet sitesi biçimidir. Aynı zamanda herkese açık, durağan olmayan yayınlardır. Çeşitli araçlar vasıtasıyla herhangi bir kod bilgisine sahip olmadan blogger olabilmek mümkündür. Öyle ki bu araçlar, yazı tipinden fotoğrafların konumuna ve sayfaların düzenine kadar kontrol etme imkanı verir. İlk başlarda konularını günlük hayattan alan bloglar günümüzde profesyonellerin de bilgi alabileceği bir platform haline gelmiştir. Ayrıca, özgür bir mecra olması da oldukça cezbedici.

 

Nasıl yazmalı?

blog nasıl yazılır, portfolyo

Bu soruyu cevaplamadan önce ne tür bir blogger olmak istediğinize karar vermeniz gerekli. Şayet yazılarınız bireysel nitelikte olacaksa patron sizsiniz. Dilerseniz günlük mahiyetinde kullanın, dilerseniz seyahat deneyimlerinizi dilerseniz de kitap yorumlarınızı paylaşın. Eğer kapsamı belli bir konuda yazacaksanız, o konuda hakkındaki bilgilerinizi bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. İktisat, matematik, yazılım, uluslararası ilişkiler gibi uzmanlık gerektiren alanlar doğru ve tutarlı yazmayı şart koşar. Blogger olma amacınız sadece yazı yazmaktan öte kitlelere ulaşmaksa; yazıların özgün olması ve bir istikrar sağlamanız çok önemlidir. Okuyucularınıza blog sayfanızı ziyaret ettikleri vakitlerde güncel bir içerik sunmalısınız. Son olarak bloğunuzun tasarımına, kullandığınız renklere ve yazıların düzenine azami özeni göstermeyi ihmal etmeyin.

 

Para kazandırır mı?

para, internet geliri, internetten para kazanmak

Hatırı sayılır bir kitleye ulaştınız ve etkileşiminiz de epey yüksek. Yani bloğunuzun trafiği ikna edici dereceye gelmeli. Google Ads, sponsorlu içerik üretme, ürün incelemeleri ve satış ortaklığı gibi yöntemler ile gelir elde etmeye başlayabilirsiniz.

Blog yazmak için kullanabileceğiniz sitelere şu yazımızdan göz atabilirsiniz!


Süleyman Yalçın

Meraklı, tutkulu, aykırı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.