Öğrenci Kariyeri Banner

Daha Önce Duymadığınız Ücretsiz ve Online Sertifika Programları

Daha Önce Duymadığınız Ücretsiz ve Online Sertifika Programları

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte eğitim dünyası yavaş yavaş kuyruklardan, sınıflardan ve binalardan ayrılarak herkesin her an her yerde öğrenebileceği bir yer haline geldi. İnternetin faydalı yönlerini sizler için inceledik ve bir bilgi hazinesi olan çevrimiçi bir eğitim platformlarını sizler için düzenledik. Ayrıca hepsi eğitim sonunda sertifika veriyor ve herhangi bir ücret talep etmiyorlar. İnternet, eğitim fırsatlarındaki eşitsizliği ortadan kaldırmak için ideal bir araçtır. Ülkemizde üniversiteler dahil binlerce eğitim kurumu uzaktan eğitim formüllerini uygulamaya başladı. Bu eğitimler sandığınız kadar sıradan değil. Bazı kurumlar uzaktan eğitime yüksek lisans ve hatta doktora derecelerinden başlar. Nerede olursanız olun yeni şeyler öğrenmenin ve öğrenmenin ciddi bir mesele olduğunu biliyoruz. Bu nedenle hizmet platformunu herhangi bir ticari sorun olmaksızın aynı ciddiyetle inceledik.  Aralarında Google ve Harvard Üniversitesi’nin de bulunduğu listemize geçelim.

ODTÜ Bilgeİş

ODTÜ ve Bilgeİş'in geçtiğimiz yıl başlattığı tamamen ücretsiz ve devlet destekli bu platformda, bilgi ve tasarım dahil birçok kategori ve konuyu öğrenebilirsiniz. Kursu tamamlayan herkese ODTÜ onaylı bir sertifika verilecektir. Bu sertifikaların kodlarını özgeçmiş dosyanıza yazabilirsiniz. Sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Coursera

Coursera bir yabancı dil platformu olmasına rağmen dünya çapında 27 milyon kişi tarafından kullanılmakta olan Coursera ayrıca Türkçe dil kursları da sunmaktadır. Platform ayrıca ülkemdeki bazı eğitim kurumlarının verdiği eğitimleri listeliyor ve dijital sertifikalar da veriyor. Özellikle sosyal bilimlerde eğitimleri mükemmel.  Sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi

Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi, e-sertifika adını verdiği program sayesinde uzaktan eğitimle sertifika veriyor ve bu sertifikalar MEB tarafından da tanınıyor. Son zamanlarda AÖF’de en etkili ve tercih edilen sertifika programı olan İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası örneğin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından da tanınıyor, hatta bu sertifikayı alan kişiler 10 kişiden az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde İSG faaliyetlerini resmi olarak yürütebiliyor. Bazı sertifikalar verilen eğitim göz önüne alındığında oldukça uygun fiyatlı, çünkü sistem üzerinden ders notlarını ve ders videolarını izlemek ve gerçekten öğrenmek mümkün. Sisteme üye olduğunuzda ve giriş yaptığınızda sizin için sınav takvimi tutuluyor, yeni çıkan deneme sınavları bildirim olarak geliyor. Yani sistemi kullanmak ve dersleri almak oldukça basit. Eğitim dönemi sonunda da sınava girerek açık öğretim fakültesi bölümlerinde yapılan sınavlar gibi 20 sorudan en az 10’unu yanıtlayarak sertifikanızı alabiliyorsunuz.. Sayfaya  buradan ulaşabilirsiniz.

edX (ücretli/ücretsiz)

Eğer İngilizce sertifika istiyorsanız da en etkili ve geçerli sertifika programları edX tarafından online olarak veriliyor. Bu sitenin de kullanımı oldukça kolay. Kategoriler arasında istediğiniz alanla ilgili sertifikayı görüntüleyebilir, ücreti hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bazı sertifikalar belirli zaman dilimi için indirime giriyor, hatta ücretsiz de olabiliyor. Bu nedenle siteye girerek üye olmanızı ve siteden gelecek e-mailleri takip etmenizi öneriyorum. Aslında eğitimi her halükarda alıyorsunuz ama iş sertifikayı PDF olarak görüntülemeye (bazı sertifikalar sadece PDF olarak görüntülenebiliyor, kağıt israfını önlemek için böyle bir politika izliyorlar) ya da posta adresinize ıslak imzalı ve mühürlü nüshasını istemeye geldiğinde belirli ücretler ödemeniz gerekiyor. Eğitim dili elbette İngilizce, ancak site sertifikasyon sağlayan kurumlarla sizin aranızda aracılık yaptığı için kurum hangi ülkedense o dilde de sertifika programı bulmanız mümkün. Sitede Türkçe sertifika da bulunuyor. Sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

İstanbul İşletme Enstitüsü

İstanbul İşletme Enstitüsü sayfasının "Ücretsiz Eğitim" bölümüne girdiğinizde toplam kalite yönetiminden iş hukuku uygulamasına, insan kaynakları yönetiminden iletişim teknolojisine ve topluma kadar birçok farklı alanda ücretsiz sertifika bulabilirsiniz. Bu sertifikalar tamamen ücretsiz mi? Aslında sertifika eğitimi ve sertifika almak tamamen ücretsizdir. Bu sürenin sonunda hiçbir ücret ödemeden bildirileri indirebilir, canlı kursa girebilir ve hiçbir ücret ödemeden sertifika kodunu alabilirsiniz. Sınavdan geçerli bir puan alırsanız (tam puan 100 puan, tam puan 50 puan) sınav sonuç duyurusunda sertifika kodu verilecektir. Sistemi sorgulamak için bu sertifika kodunu kullandığınızda, sertifikanın hangi tarihte alındığını, işveren de görebilir. Başka bir deyişle, bu sertifika kodunu ve özgeçmişinizde onaylayabilecekleri web sitesi adresini yazmanız yeterlidir. Sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Harvard Online Learning

Listedeki en eski eğitim merkezi olan Harvard Üniversitesi'ne bağlı olan platform, ücretli ve ücretsiz bir eğitim yeridir. Ücretsiz eğitimi önce diğer eğitimlerden kolayca ayırabilirsiniz. Eğitimlerin çoğu birkaç hafta sürer, bu nedenle Harvard Üniversitesi'nden akredite bir sertifika alacaksınız. Sosyal bilimlerde özellikle üstün eğitim disiplinlerinden ve unvanlarından bahsedilmelidir. Sayfaya  buradan ulaşabilirsiniz.

Google Dijital Atölye

İşletmeci olsanız da olmasanız da dijital dünya ile ilgili tüm soruların cevaplarını size birçok faydalı bilgi sağlayan Digital Workshop'ta bulabilirsiniz. Kişisel veya kişisel olarak internet profilinizi nasıl oluşturacağınızı öğrenebilirsiniz. Dijital Atölye sertifikası da sektörde oldukça kullanışlıdır. Sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 


Aleyna  Karataş

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aleyna Karataş..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.