Öğrenci Kariyeri Banner

5 Klasik Şarkıyla Almanca Öğrenin!

5 Klasik Şarkıyla Almanca Öğrenin!

Sizce yeni bir dil öğrenmenin en iyi yolu nedir? Standard dil kurslarından sıkılmadık mı? 
Sizlere Almancayı daha eğlenceli ve kolay hale getirecek bu mükemmel tınıya sahip müzikleri sizler için derledim. Almanların müzik tarzını kendine uzak düşünenler için bir şans verin derim 😉 
Neden mi şarkı yoluyla? Şarkı ve müzik yoluyla kelimeler, cümleler akılda daha kalıcı olur, hatırlaması süper kolay hale gelir. Bana sorarsanız saatlerce kelimeleri ezberlemeye çalışmaktan çok daha eğlenceli!
Dahası, şarkıları dinleyerek öğrenmek istediğimiz dilin kurslarda öğretilen resmi yanından daha çok doğal ortamında nasıl kullanıldığını öğrenmiş oluruz ve kitap gibi konuşmaktansa (sırf gramer☹), günlük ihtiyacımız olan diyalog tarzına da aşina oluruz.


Şarkı sözleri için Rapgenius sitesi pek pratik bir alternatiftir.


1.    Fettes Brot - Jein

Fettes Brot, ilk popüler Alman hip-hop gruplarından biridir. Bu şarkı, kız arkadaşıyla tatile gitmeyi göze alamayan ve kendisini onu aldatmak için cazip bulan bir adam hakkındadır. Şarkının adı "Jein", Fettes Brot tarafından bu şarkı için icat edilen bir kelime aslında ve Ja(evet) ve Nein(hayır) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor ve hile yapıp yapmama konusundaki kararsızlığını gösteriyor. Fettes Brot, direk çeviri yapılırsa" yağlı ekmek " ancak argo kullanımında “iyi hash” anlamına gelen Hamburg argosudur.

2. Peter Fox - Alles Neu

Reggae-müzikten ilham alan grup Seeed'in(Alman hip-hop grup) baş şarkıcısı Peter Fox, Almanya'da şimdiye kadarki en çok satan albümlerden biri olan ve kazanılması gereken her Alman ödülünü kazanan bir solo albüm yaptı.
"Alles Neu" şarkısında Fox, hem kendisi için hem de son 20 yılda büyük ölçüde değişen memleketi Berlin için nasıl yeni bir başlangıç istediğini söylüyor. Şarkı, Almanya'nın “Yeniden Birleşmesi”nden bu yana büyük miktarda inşaat nedeniyle Berlin'in neredeyse tamamen vinçler ve şantiyelerle kaplı olduğu gerçeğini ima eden çok sayıda inşaat ekipmanı görüntüsü kullanıyor.

3. Adel Tawil - Lieder

Bu şarkı son zamanlarda Alman radyosunda çok fazla çalma süresi aldı. Ich + Ich grubunun eski şarkıcısı Adel Tawil, Kurt Cobain, Whitney Houston, Rage Against the Machine ve Michael Jackson da dahil olmak üzere kendisini müzikal olarak etkileyen birçok Amerikalı müzisyene atıfta bulunuyor.


4.  Herbert Grönemeyer- Männer

Erkekler ve nüansları hakkındaki bu yarı hicivli, yarı Men's Lib şarkısı, Herbert Grönemeyer'in en popüler Alman şarkılarından biridir. Grönemeyer, Almanya'da ticari olarak en başarılı sanatçılardan biridir. 4360 Bochum adlı albümünde yer alan parçasında ironik olan şu ifadelere yer vermiştir: "Erkekler güvenlik sağlar [ancak] erkekler gizlice ağlar […] erkekler her şeyi yapabilir [ancak] erkekler kalp krizi geçirir." Bu akılda kalıcı klasik, kolay kelime haznesi ve Grönemeyer’in net ifadeleri sayesinde şarkılarla Almanca öğrenmek için mükemmeldir.

5. Hildegard Knef - Ich bin zu müde, um schlafen zu geh’n

Şarkılarla Almanca öğrenmek için tek bir Hildegard Knef parçası seçmek zor. Knef, Almanya’nın 60’lar ve 70’lerin en ünlü şantözlerinden biridir. Dumanlı, neredeyse gıcırdayan sesiyle söylediği bu melodi, onun "uyumak için ne kadar yorgun" olduğunu anlatmaktadır.
Sessizlikten ve sükunetten nefret eder; yaygarayı ve "aceleci gecenin nabzını" sever. Daha eğlenceli ya da gönülsüz bir şey seviyorsanız, bu şarkı tam size göre. Kelime dağarcığının çoğunun temel bir Almanca ders kitabında her an önümüze çıkıyor olması da büyük bir artıdır.

BONUS: Sizin için seçtiğimiz hoşunuza gidebilecek en iyi Almanca şarkıları bir arada bulabileceğiniz Spotify çalma listesi için buraya tıklayınız. 😊
Almanca öğrenmeyi daha eğlenceli ve pratik hale getirmek için Almanca Öğrenmek İsteyenlere Muhteşem 9 Yöntem başlıklı yazımı da okuyabilirsiniz.
Daha fazla ipucu için Almanca Öğrenirken Kullanabileceğiniz 5 Faydalı Uygulama başlıklı yazımızla devam edebilir ve sayfamızı takipte kalabilirsiniz. 

ÖZGÜN İÇERİK


Eda Nur Soysal

Hevesli yazar, bilim insanı, araştırmacı👩🏻‍🔬

1 Yorum

  • Mehmet ali Soysal

    Güzel bilgilendirme, hem eğlencede olur.,

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.