Öğrenci Kariyeri Banner

Ben Bir Bacaktan İbaret Değilim Çok Daha Fazlasıyım! Kanserle Savaşta Birlikteyiz!

Ben Bir Bacaktan İbaret Değilim Çok Daha Fazlasıyım! Kanserle Savaşta Birlikteyiz!

Ülke genelinde kanserle mücadelenin daha yaygınlaşması ve farkındalık kazandırmak amacıyla her sene nisan ayının ilk haftasını “Kanserle Savaş Haftası” olarak değerlendiriliyor. Sizin de çevrenizde bu mücadeleyi veren tanıdığınız biri mi var yoksa bu siz misiniz? Yalnız değilsiniz, bu konuyu her sene nisan ayında anarak ve yaygınlaştırarak hep birlikte aşacağız.


Öncelikle kanserden biraz bahsedelim. Kanser dediğimiz hastalık aslından hücrelerimizin birim zamanda normal büyüme hızından daha çabuk çoğalmasıdır ve bu diğer bölgelere göre daha hızlı çoğaldığından o bölgede istenmeyen bir kitleye sebep oluyor, çeşitli ağrılar ve farklı sanrılar bu hastalığın belirtisi olabilir. Çeşitli birçok tedavi uygulaması olmasına karşılık kanserli hücreler çok çabuk vücudun diğer bölgelerine yayılabildiği için durdurması pek zordur ve kullanılan ilaçlar ve kemoterapi gibi bazı yöntemler ise maalesef vücuda ağır geldiğinden diğer bölgelerde de çeşitli rahatsızlıklara yol açabiliyor, ayrıca vücudun bağışıklığı da düştüğünden kişi diğer insanların kolayca atlatabileceği hastalıklara karlı daha savunmasızdır, bu nedenle kendilerini korumak için maske takarlar.

cancer fight
Ülkece kanserle mücadelesine tanık olduğumuz inanılmaz güçlü Neslican Tay’ı hayatımızın her karesinde örnek alabiliriz. Kendisi kansere, hayır aslında önüne çıkan bir engeli kolayca kabul edip yenilmek yerine bununla mücadeleyi seçti ve birçok kez de başarılı olan Neslican Tay, TedX konuşmasıyla bizlere ilham olmayı unutmadı. 20 Eylül 2019’da mücadelesi son bulan Neslican Tay’ın hikayesini birlikte izleyelim. 


Neslican Tay: Ben bir bacaktan ibaret değilim… Çok daha fazlasıyım!

Kanserle Mücadale ve farkındalık kazandırmak için Dünya Kanser Günü’nde çeşitli mottolar ile etkinlikler yapıldı, bunlardan bazıları ise bu şekildedir: 

  • 'I Am and I Will. (Yapıyorum ve yapacağım)
  • 'We can. I can. (Yapabiliyoruz, yapabiliyorum)
  •  Not Beyond Us (Bizden öte değil)
  • Cancer Myths - Get the Facts( Kanser Efsaneleri ve Gerçekler)

Burada aslında verilmek istenen mesaj kanserin çözümü olmayan bir hastalık olmadığı ve çeşitli tedavi yöntemleriyle yenilebileceğidir. Bu konudaki hem kanser savaşçısı için hem de kanser tanıdığı olanların bulunduğu olumsuz davranış ve tutumların değişmesi çok önemli. Herkes kendi düşüncesini değiştirdikçe birlik halinde bu pozitif enerji yayılır ve savaşçılarımızın da daha olumlu bir tutum içerisinde olmasını sağlar.


Diğer Yazılarımız: 
Yeni Kanser Dedektörü Geliştirildi!
1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı
Dünya En Çok Kanser Yüzünden Ölüyor!
Keşfedilen Yeni Organ Kanserin Nasıl Yayıldığını Açıklayabilir!
 

ÖZGÜN İÇERİK


Eda Nur Soysal

Hevesli yazar, bilim insanı, araştırmacı👩🏻‍🔬

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.