Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı Şirketlerin İyi Yaptığı 5 Şey

Başarılı Şirketlerin İyi Yaptığı 5 Şey

İşletmelerin başarıya ulaşmaları için başladıkları anda fark edilip müşterilerinde olumlu bir etki bırakmaları gerekiyor. Günümüzün en büyük şirketlerinin de küçük birer girişim olarak başladığını hepimiz biliyoruz. Peki bu şirketler ne yaptı da bu kadar başarıya ulaşabildi? Bu yazımızda büyüme yolundaki işletmelerin dikkat etmesi gereken şeyleri derledik. İşte başarılı işletmelerin iyi olduğu bazı önemli konular.

1. Müşterilerine iyi davranırlar.

Başarılı Şirketlerin İyi Yaptığı 5 Şey

Tüm başarılı şirketler müşterilerini ilk sıraya koyarlar. Şirketiniz için en iyi reklam, memnun müşterilerinizin ağızdan ağıza yaptığı reklamdır.

“Rakip takıntılı değiliz, müşteri takıntılıyız. Müşterinin ihtiyacı olan şeyle başlıyor ve geriye doğru çalışıyoruz.” – Jeff Bezos (Amazon CEO’su)

2. Çalışanlarına, daha iyi davranırlar.  

Başarılı Şirketlerin İyi Yaptığı 5 Şey

Tüm başarılı işletmeler hem kullanıcı odaklı değerlendirmelere hem de etkili şirket kültürüne sahiptir. Çalışanlar, işletmenin en önemli parçasıdır. Onları mutlu etmelisiniz.

Mutlu çalışanlar=Mutlu müşteriler=Başarılı işletme

3. İniş çıkışlara hazır olurlar.

Başarılı Şirketlerin İyi Yaptığı 5 Şey

Başarılı şirketler, değişimlerin üstesinden nasıl geleceğini bilen şirketlerdir. Beklenmedik değişiklikler karşısında yeni koşulların işinizi olumsuz etkilemeyeceğinden emin olmalısınız.

4. Hedefler belirlerler.

Başarılı Şirketlerin İyi Yaptığı 5 Şey

Hedefleri olan bir şirkette çalışanların öncelikleri nettir. Bu hedefler, şirketinizin başarısını ölçmenize yardımcı olur. SMART yöntemi işletmelere çok yarar sağlar: Belirli, ölçülebilir, ulaşılabilir, gerçekçi, zamana bağlı.

5.Benzersiz olurlar.

Başarılı Şirketlerin İyi Yaptığı 5 Şey

Başarılı şirketlerin iyi yaptığı bir diğer şey de benzersiz olma sözü vermesidir. İş dünyası, kendilerini farklılaştıran işletmelere önem vermektedir.

İlginizi çekebilecek içeriklerimiz

Filmlere Konu Olan Chris Gardner’ın Başarısı Hikayesi

5 Belgesel İle Girişimcilik Dünyasına Dalıyoruz!

Girişimci Olmak İsteyenlere 8 Önemli Tavsiye

 

Özgün İçerik


Yağız Çakmak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yağız Çakmak..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.