Öğrenci Kariyeri Banner

Filmlere Konu Olan Chris Gardner’ın Başarısı Hikayesi

Filmlere Konu Olan Chris Gardner’ın Başarısı Hikayesi

Aslında birçoğumuz onun hikayesini Will Smith ve oğlu Jaden Smith’in oynadığı ‘Umudunu Kaybetme’ filminden biliyoruz. 80’li yıllarda oğluyla beraber sokaklarda yaşayan ABD’li ünlü iş adamı, yatırımcı ve motivasyon konuşmacısı olan Chris Gardner şimdilerde 60 milyon dolarlık servetin sahibi. Bu yazımızda “The Pursuit of Happiness” adlı filmle hayatı beyaz perdeye aktarılan ABD’li ünlü yatırımcı Chris Gardner’in etkileyici hayat öyküsünü ele aldık.

chris

Sıkıntılı bir çocukluk geçiren Gardner  babasını hiç tanımadı. Annesi ve alkolik üvey babası ile büyüdü. Üvey babası Chris’e kardeşlerine ve annesine sık sık fiziksel şiddet uyguluyordu. Şiddete daha fazla dayanamayan annesi üvey babasını öldürmeye kalkıştı. Annesi hapse girince Chris ve kardeşleri ise çocuk esirgeme kurumuna yerleştirildi. Asıl hikayesi 27 yaşından sonra başlasa da Chris Gardner çocukluğunda geçirdiği zor zamanları şöyle anlatıyor:

“Bir çocuğun çekmemesi gereken acılar çektim. Daha 5 yaşındayken kararımı vermiştim: Çocuklarım babalarının kim olduğunu bilecekler. Daha sonrası zaten biliniyor. Bu başarıya, doğru kararlar vererek ulaştım.’’

1974 yılında, medikal cihazlar satmak için San Francisco’ya gitmişti. Otoparkta gördüğü kırmızı Ferrari’ye hayran kalmıştı ve sahibine nasıl aldığını sordu. Arabanın sahibi Bob Bridges borsacıydı ve yaptığı konuşmayla Chris Gardner’ın da borsayla ilgilenmesini sağladı.Bob Bridges, Gardner’a bir şirkette staj ayarladı. Staj sırasında park cezalarını ödeyemediği için tutuklandı. Sonrasında ise maddi durumu giderek kötüleşmeye başlamıştı.Neredeyse bir yıl boyunca henüz birkaç aylık olan oğlu Christopher Gardner ile birlikte sokaklarda yaşadı.Bu zorluklara rağmen Gardner pes etmedi ve tam zamanlı bir işe girdi. Sonunda bir ev tutacak kadar para kazanabilen baba, kariyer basamaklarını azmi sayesinde jet hızıyla çıktı ve 1987 yılında Gardner Rich adında kendi yatırım danışmanlık şirketini açtı.

Daha sonra hikayesini paylaşma isteğiyle “The Pursuit of Happyness” (Umudunu Kaybetme) kitabını yazdı.Bu kitap Hollywood’un ilgisini çekti ve aynı yıl ismi değiştirmeden bu film çekilmeye başlandı.Bugün 62 yaşında olan ve yaklaşık 60 milyon dolarlık bir serveti olan Chris Gardner dünyayı geziyor ve etkinliklerde bu hikayesini anlatıyor. Evsizlere yönelik derneklere bağış yapıyor, kadına karşı şiddetin önüne geçilmesi için vakıflara sponsor oluyor.

chrisg

“Çocukluğum kaderim olsaydı, bugün karısını döven, çocukları taciz eden alkolik bir herif olurdum. Ben ise annemin sesini dinledim. Karanlığa değil, ışığa doğru yürüdüm…”


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

2 Yorum

  • Ebu İlgün

    Çok ilham verici bir yazı olmuş Elinize Sağlıkk 😄

  • Betül Görgöz

    Teşekkür ederim ♥️

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.