Öğrenci Kariyeri Banner

Aylık 1965 TL Burs Veren Tekfen Vakfı Burs Başvuru Tarihi Belli Oldu!

Aylık 1965 TL Burs Veren Tekfen Vakfı Burs Başvuru Tarihi Belli Oldu!

Tekfen Vakfı, 2022 - 2023 eğitim yılında öğrenim görecek, maddi desteğe ihtiyaç duyan 550 başarılı öğrenciye burs verecek.

Başvurunun temel şartı, adayların ailelerinde en fazla kazanan kişinin aylık brüt gelirinin maaş ve ikramiye dahil (fazla mesai ve prim hariç) 11.977 TL ve altında olduğunun belgelenmesidir. Burs için başvurular 3 Ekim itibariyle başlayacak.

Tekfen Vakfı’nda burs alan bir öğrenci, okulundan, resmi (bursiyer Kredi Yurtlar Kurumu’nun geri ödemeli kredisinden faydalanabilir, bursundan faydalanamazlar), özel kurum, kuruluş ya da STK’dan burs alamaz.

Kamuya Açık Burs Fonu (Grup Dışı Burslar)

  • Kamuya Açık Burs Fonu, Türkiye'deki en parlak fakat aynı zamanda maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere destek olmak içindir. Bu bursa;
  • Türkiye'de öğrenim gören,
  • T.C. vatandaşı olan ve
  • Burs Tahsis Kriterlerini yerine getiren 4-6 yıllık üniversite (lisans) öğrencileri başvurabilir. 

Başvurular bir yazılım aracılığıyla değerlendirilerek sıralama yapıldıktan sonra bursiyer adayları ile Burs Komitesi Üyeleri yüz yüze mülakat gerçekleştirir. Görüşme sonucuna bağlı olarak Burs Komitesi’nin burs başvurusunu reddetme hakkı saklıdır. Reddedilen adayların yerine yedek listedeki aynı bölüm kontenjanı dahilinde değerlendirmeye alınabilecek olan bir sonraki uygun aday ile görüşülür.

Tekfen Vakfı, üniversite çağındaki bursiyerlerine talep ettikleri takdirde, Tekfen Grup Şirketleri’nin belirlediği başvuru kriterleri çerçevesinde staj yapma konusunda öncelik sağlar. Tekfen Vakfı, ayrıca uygun göreceği bursiyerlerin staj yapması hususunda kendilerine doğrudan çağrıda bulunabilir.

Burs İlanlarından Haberdar Olmak İçin Öğrenci Kariyeri'ni Hemen İndir!

Burs için başvuru zamanı genelde Eylül ayıdır. Başvuru dönemi, eğitim kurumlarının sınav sonuçlarını açıklama ve okulların açılış zamanlarına göre değişebilir. Ödemeler, Tekfen Vakfı’nın belirlediği ödeme planına uygun olarak, bursiyerin veya öğrenci reşit değilse velisinin adına açılan bir banka hesabına burs aldığı eğitim yılının Kasım-Mayıs ayları arasında, 7 ay boyunca hesaba yatırılır.

Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayarak Tekfen Vakfı'nın sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Burs İlanlarından Haberdar Olmak İçin Öğrenci Kariyeri'ni Hemen İndir!


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.