Öğrenci Kariyeri Banner

Spotify'da Dinleyebileceğiniz Eğitici ve Eğlenceli Podcast'ler!

Spotify'da Dinleyebileceğiniz Eğitici ve Eğlenceli Podcast'ler!

Spotify'ı büyük bir çoğunluğumuz yalnızca müzik dinlemek için kullanıyoruz. Ancak milyonlarca şarkının yanı sıra, oldukça faydalı olan Podcast'ler de uygulama içerisinde bulunuyor.

Aşağıda listelemiş olduğumuz Podcast'ler, aslında gün içerisinde aklımıza gelen, bazen uzun uzun düşündüğümüz konuların masaya yatırılmış ve farklı bakış açılarıyla tartışmaya açılmış halleri diyebiliriz. Bir yandan ufkumuzu genişletirken bir yandan da eğlenebileceğiniz son derece keyifli Podcast'leri sizler için derledik...

Nasıl Olunur?

Gazeteci yazar Nilay Örnek’in farklı alanlarda çalışan ve o alanlarda başarılı olmuş kişilerle “Nasıl Olunur?” üzerine gerçekleştirdiği sohbetlerden oluşan podcast serisi.

Açık Bilim

Hep beraber, herkesin anlayabileceği bir dille, beynimizin ne kadarını kullandığımızdan izafiyet teorisine, birçok bilimsel konunun ele alındığı bir podcast serisi.

Anlatsam Roman Olur

Gazeteci Nida Dinçtürk’ün, Özgür Mumcu, Gündüz Vassaf, Elif Şafak, Mehmet Ali Alabora ve Sevin Okyay gibi konuklarla gerçekleştirdiği kültür-sanat söyleşilerini bulabileceğiniz podcast serisi.

Tekno Seyir

TeknoSeyir editörlerinin, bilişim, teknoloji ve bilim dünyasındaki yenilikleri, Haftalık Gündem Değerlendirmesi adı altında değerlendirdiği podcast serisi. 

Esmiyor

Esmiyor, iklim krizini ele alan bir podcast serisi. Her hafta ormanlarımızdan plastiksiz yaşama, iklim krizi ile mücadelede bireysel ölçekte neler yapabilirize kadar iklim krizine bağlı gerçekten hayati önem taşıyan konular konuşuluyor.

Ha Geldi Ha Gelecek

Aykut İbrişim’in sunduğu, sanal gerçeklik, yapay zeka, şeylerin interneti, beyin ve bilgisayar etkileşimi, 3 boyutlu yazıcılar, sürücüsüz araçlar, blokchain gibi konular üzerinden teknolojinin insan hayatını ve geleceğini nasıl etkilediğine sohbetlerin yapıldığı bir podcast. 

Yerli Müzik

Yerli Müzik, müzik tarihçisi Murat Meriç’in hazırladığı 8 bölümlük podcast serisi. Meriç, Türkiye’nin Osmanlı’ya dayanan ve cumhuriyet sonrası 1950’lerde hız kazanan Batılılaşma çalışmalarını, müzik üzerinden, döneme ait  taş plaklardan örneklerle analiz ediyor.

Kendimiz İçin Yapıyoruz

4 genç kadının kariyer, ilişkiler, sosyal konuları ele alan, yeni nesil bilinçlenme podcasti.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.