Öğrenci Kariyeri Banner

Yazılımda En İyi 5 Ülke!

Yazılımda En İyi 5 Ülke!

Günümüzün en revaçta olan meslek kollarından biri yazılım. Her ülkede hayatın vazgeçilmez bir parçası olarak yer alıyor. Ancak bazı ülkeler bu konuda birkaç adım önde.

İşte yazılımda en iyi ilk 5 ülke:

5- Macaristan

Macaristan, Öğretici ve Performans testlerinde dünya şampiyonu konumunda. Bu başarısının arkasında ise Avrupa’da programlama derslerini ilk ve orta okullara uygulayan ilk ülkelerden biri olması bulunuyor.

4- İsviçre

Toplam 15 testin 9’unda ilk 5’te yer alan İsviçre, dünyadaki en dominant ülkelerden birisi konumunda. Bunun yanında ilk programlama dillerinden biri olan Pascal’ın doğuş yeri de yine İsviçre.

3- Polonya

Java testlerinde lider olan Polonya, üçüncü sırada yer alıyor. Programlayıcılar arasında en popüler dil olan Java, Polonya’da da okullarda verilen kodlama dersleri sayesinde bu kadar gelişmiş durumda.

2- Rusya

Dünya çapındaki Rus hackerların yaptığı siber saldırılar sonrasında bu başarı tesadüf olamaz. Listede ikinci sıraya yerleşen Rusya, aynı zamanda da sayfanın en popüler testi olan Algoritma alanında birinci durumda.

1- Çin

Veri Yapısı, matematik ve fonksiyonel programlama alanlarında başarılı olan Çin, yazılım alanında en başarılı ülke olarak birinci sırada yer alıyor.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

1 Yorum

  • Osman Mert Ayaz

    Almanya kaçıncı ilk 5 De olmasını beklerdim

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.