Öğrenci Kariyeri Banner

Arama Motorlarında En Üst Sıraya Çıkın: 5 Maddede SEO

Arama Motorlarında En Üst Sıraya Çıkın: 5 Maddede SEO

“Search Engine Optimization” kelimelerinin İngilizcedeki kısaltmasıyla oluşan “SEO” Türkçede “Arama Motoru Optimizasyonu” anlamına gelir. “SEO nedir?” sorusuna verilecek en iyi cevap, bir web sitesinde yer alan anahtar kelimeler ve hedeflenen sözcük gruplarıyla, sitenin arama motorunda en üst sıraya çıkmasını sağlamak ve yüksek bir trafik akışı elde etmek için yapılan işlemlerdir diyebiliriz. Web siteleri açısından önemli bir yere sahip olan SEO kavramını gelin, 5 maddede inceleyelim.

1. Başlık Etiketleri (Heading Tags)

Başlık Etiketleri

Başlık etiketleri, web sitesinin içeriğiyle bağlantılı olan ve arama motorlarına sinyal göndererek, sitenin kullanıcılar tarafından daha kolay bulunmasını sağlar. H1, H2 ve H6 gibi başlık etiketleri sayfa içi arama motoru optimizasyonu konusunda önemli kriterlerindendir.

2. URL Yapısı

Url Yapısı

Anahtar kelime kullanırken belirli bir kelime öbeğini içermesine ve kısa olmasına dikkat edilmesi gerekir. URL’de kullanılan kelimelerin arasında boşluk bırakılmamalı, herhangi bir sembol kullanılmamalıdır.

3. Sitenin Hızı

Site hızı

Sitedeki sayfa öğelerinin hızlı olarak yüklenmesi, kullanıcıların tık’lamasının artmasını büyük ölçüde etkiliyor. Bu nedenle sitedeki hız faktörü, arama motorlarında üst sıraya çıkmasında önemli bir neden diyebiliriz.

4. Özgün İçerik

Özgün İçerik

İçeriklerin benzersiz olması, SEO için önemli olan bir diğer unsurdur. Sitede bulunan içeriklerin özgün hazırlanması, hem sitenin üst sıralarda yer almasını hem de doğru anahtar kelimelerin kullanımı açısından arama optimizasyonu için önemlidir.

5. Erişim Kolaylığına Sahip Tasarım

Tasarım

Teknolojinin gelişmesiyle beraberçeşitli cihazlardan internete erişim sağlanabiliyor. Mobil ve masa üstü için uyumlu bir tasarıma sahip siteler, arama motorları tarafından iyi bir puanlama alıyor ve üst sıralara kolaylıkla çıkmayı başarabiliyor.

Bonus! 

İstanbul İşletme Enstitüsü'nden Ücretsiz SEO Eğitimi

Ücretsiz Eğitim

Bu içeriklerimize de bakabilirsiniz: 

Online Eğitimde İşinize Yarayacak 6 Google Chrome Eklentisi

Her Öğrencide Bulunması Gereken Uzantılar ve Web Siteleri

Ücretsiz CV (Özgeçmiş) Hazırlayabileceğiniz 5 İnternet Sitesi 
 


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.