Öğrenci Kariyeri Banner

Her Öğrencide Bulunması Gereken Uzantılar ve Web Siteleri

Her Öğrencide Bulunması Gereken Uzantılar ve Web Siteleri

Herkese merhaba öğrencilik hayatınızı teknoloji ile daha düzenli hale getirmek istediğinizi duyar gibiyiz. Merak etmeyin size  hiçbir zorluğu olmadan güvenle tavsiye ettiğimiz kullanışlı Google uzantıları ve web sitelerini derledik. İnternet ve bilgisayar kullanımı ve verimliliği üzerine daha fazla içerik isterseniz yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Bu vakitten sonra interneti daha verimli kullanan bir öğrencisiniz tebriklerr!

Change Case

changecase

 

Üzerinde uğraştığınız bir metin var ve sizin için önemli. Mesela  ödeviniz veya projeniz belki de öğretmeninize göndermek istediğiniz ödev hakkında bir soru hiç fark etmez. Herhangi bir anda yazınızla ilgili hızlı bir düzeltmeye ihityacınız oldu önerdiğimiz uzantı imdadınıza yetişecek. Metne başlarken büyük küçük harf kontrollerini sizin için yapar ve sizin için uyarı veriri. Daha çok özelliği olan bu uzantıyı keşfetmek için tıklamanız yeterli.

Glyphs

 

Madde işaretleri ve uzun çizgilerden kesirlere kadar yazı tiplerindeki özel tipografik özelliklerin çoğu klavyede bulunamaz. Glyphs uzantısı, sayfada görüntülenen kayan pencere aracılığıyla sık kullanılan özel karakterlere hızlı erişim sağlar. Uzantı glif seti, çoğunlukla yeni yazı tipleri için önerilen temel gliflerin bir listesi olan AGLFN'den (Yeni Yazı Tipleri İçin Adobe Glyph Listesi), özellikle düzenleyiciler için yararlı olan tüm Unicode tireleri ve boşluklarla genişletilmiş 605 karakter içerir. Her karakter bir veya daha fazla kategoriye atanır: Temel Latince ve Latin 1, Genişletilmiş Latin A ve B, Noktalama İşaretleri, Kısa Çizgiler ve Tırnaklar, Beyaz Boşluklar, Para Birimi, Sayılar, Matematik Sembolleri, Semboller, Yunanca ve Kıpti gibi pek çok seçeneği içinde barındırır.

Toby for Chrome

 

 

Tarayıcı sekmelerinizi Toby'de düzenleyin, böylece yedi yerine tek tıklamayla temel kaynaklara erişebilirsiniz. Toby, yer işaretlerinden daha iyi ve Chrome tarayıcınızın seviyesini yükseltir. Toby, her yeni sekmede yaşayan görsel bir çalışma alanıdır. Tarayıcı sekmelerinizi koleksiyonlara sürükleyip bırakarak yeni sekmeler ekleyin veya tek tıklamayla tüm oturumu kaydedin. Otomatik senkronizasyon ile tüm koleksiyonlarınıza herhangi bir masaüstünden erişin. Koleksiyonlarınızı düzenlemek veya yapılacak işler için notlar oluşturmak için etiketleri kullanın.

 

türkçeyaz

 

Akıllı Türkçe yazım denetleyici

Artık metinlerdeki yazım ve gramer hatalarını rahatlıkla bulabilirsin.

türkçeyaz eklentisi ile Gmail, Facebook, Twitter gibi birçok favori websitende yazım hatalarının önüne geçebileceksin.

- 50+ Denetim mekanizması
- Bağlaç kontrolleri
- Kelime önerileri
- Takvim bazlı gün kontrolü
- Noktalama işaret kontrolleri
- Özel isim analizi
- TDK sözlüğündeki kelimelerin açıklamaları ve örnek kullanımları
- Kelimelerin etimolojik açıklamaları

SEO Assistant by İçerik Bulutu

 

 

Google’da arama yaptığınız anahtar kelimede ilk 5 sırada çıkan içerikleri analiz edin ve içerik çalışmalarınız için ilham alın

Ortalama Kelime Sayısı.
Arama yaptığınız anahtar kelimede ilk 5’te yer alan içeriklerin tek tek sahip oldukları kelime sayılarını ve bu 5 içeriğin ortalama kelime sayılarını öğrenin. Böylelikle ne kadar uzunlukta bir içerik üreterek sıralama kazanabileceğinize dair fikir edinin.

En Çok Kullanılan Anahtar Kelimeler.
Arama yaptığınız anahtar kelimede ilk 5’te yer alan içeriklerde 2 ve 3 kelimeden oluşan ve en çok kullanılan anahtar kelime öbeklerini görün.

Featured Snippet.
Arama yaptığınız anahtar kelimede Featured Snippet’ta yer alan içerik varsa o içeriğin ilk 300 kelimesinde 2 kelimeden oluşan ve en çok kullanılan kelime öbeklerini öğrenin. Ayrıca bu içerikte en çok kullanılan anahtar kelimelerin Featured Snippet’ta da geçip geçmediğini de görün.

Görsel Sayısı.
Arama yaptığınız anahtar kelimede ilk 5’te yer alan içeriklerin görsel sayısı verilerine ulaşın.

Text / Code Oranı.
Arama yaptığınız anahtar kelimede ilk 5’te yer alan sayfaların metin / kod oranına göz atın.

İlgili Aramalar.
Arama yaptığınız konuda kullanıcıların başka neler arattığını öğrenin ve içeriğiniz için konuları veya anahtar kelimeleri keşfedin! Bu sorgulara yanıt verecek içerikler üretin!

ÖZGÜN İÇERİK

 


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.