Öğrenci Kariyeri Banner

7 Maddede Enerjinizi Doğru ve Etkili Bir Şekilde Kullanın!

7 Maddede Enerjinizi Doğru ve Etkili Bir Şekilde Kullanın!

Hepimizin "Bugün enerjim düşük, modum iyi değil" dediği zamanlar vardır. Her gün aynı duygu durumları içerisinde, gayet motive ve sürekli bir şekilde hareket halinde olamayız. Günümüzde artan dijitalleşme ve beraberinde getirdiği birçok unsurla birlikte zihinsel dengemizi korumak bir hayli güçleşiyor.

İşte tam da böyle zamanlarda enerjinizi yönetebilmeniz için sizlere 7 tavsiye hazırladık:

1. Bedensel Egzersiz

Bedensel Egzersiz

Daha zinde bir ruh hali için yapmış olduğunuz egzersizlerin enerjiniz üzerinde büyük bir etkisi var. Egzersiz yapmak, yaşam kapasitesini artıran bir faaliyettir ve dolayısıyla enerjinizi de artırır. Tabii ki de bu noktada önemli olan vücudunuza iyi gelen ve enerjinizi yükselttiğini hissettiğiniz doğru egzersizi yapmak olacaktır.

2. Doğru Nefes

Doğru nefes almanın birçok faydası olmasının yanı sıra stres yapmamak için, stresle mücadele edebilmek için ve gereksiz enerji harcamamak için doğru nefes alıyor olmaya dikkat etmelisiniz. Doğru nefes almaya başlamakla birlikte stresle olan mücadelenizi de kontrol altına almaya başlarsınız.

3. Konsantrasyon ve Meditasyon

Zihnimizde yapacak olduğumuz işleri ve bugünkü ihtiyaçlarımızı sabitleyebilmemiz için meditasyon çalışmaları yapmak çok önemlidir. Meditasyon ile birlikte bir nesne, bir konu veya bir iş üzerinde ne kadar kalabileceğinizi konsantre olmaya çalışarak belirleyebilirsiniz ki bu da hangi iş üzerinde olursanız olun dikkatinizi ve odağınızı kaybetmeden enerjinizi başka şeylere harcamadan o iş üzerinde yoğunlaşmak demek olacaktır.

Konsantrasyon Sağlamak İçin 5 Önemli Teknik

4. Dinlenme ve Uyku

Dinlenme ve Uyku

Ne kadar dinleneceğiniz tabii ki sizlere kalmış bir konu ve herkes için değişebilen bir durum. Aslında mecburi zamanlar haricinde ne kadar uyumaya ihtiyaç duyuyorsak o kadar uyuyabiliyoruz. Bazı günler 4 saat uyusak da yetiyor fakat bazı günler ise ne kadar çok uyumuş olursak olalım yine de uyumak istiyoruz. Burada asıl önemli olan güne yorgun başlamamak yani ne kadar dinleneceğiniz tamamiyle o günkü size bağlı. Bu noktada diğer bir negatif etken ise gün içinde uyumaktır çünkü enerjinizi düşürür. Gün içinde uyuduğunuzda vücut ilk uykudan kalktığı zamanki davranışlarına geri dönmek ister bu durum da enerjinizin çoğunluğunu alır.

5. Doğru Beslenme

"Yemekten sonra ağrılık çöktü" dediğiniz anlar elbette ki olmuştur. İşte tam da bu noktada iki önemli konu devreye giriyor: Birincisi ne kadar sıklıkta yediğiniz, ikincisi ise ihityacınız olan şeyleri yemeniz. Ne kadar sık yemek yerseniz o kadar enerjiniz düşer çünkü vücut aldığı besini enerjiye dönüştürebilmek için o anki enerjinizi kullanacak. Özellikle akşam saatlerinde yenen yemekler vücudunuzdaki enerjiyi çok daha fazla yoruyor. Hangi besinleri yiyeceğiniz konusuna gelinirse vücudunuza iyi gelen, enerjinizi yükselttiğini hissettiğiniz ve sizi keyifli hale getiren besinleri tüketin.

6. Kontrolsüz Enerji

Enerjinizi yönetebilmenin bir diğer önemli noktası da enerjinizi kontrolsüz bir şekilde alan insanlardan, olaylardan ve işlerden uzak durmalısınız. Bu gibi durumlar sizin enerjinizi sömürdüğü gibi sizi aşağıya çekip karamsarlığa sürükleyebilir, hem enerjinizi hem de vaktinizi kaybetmenize sebep olur. Enerjinizi kontrolsüzce harcadığınız neler varsa o nesnelerle veya o insanlarla veya o düşüncelerle ya aranıza mesafe koyun ya da onları programlayın.

7. Doğru Çevre 

Sizi motive eden, size ilham veren ve sizin enerjinizi yükselten insanlarla bir arada olmanız çok çok önemli. Bazı insanların hayatımızdaki yerleri çok farklı olur öyle ki sadece yanımızda olmaları bile bizim için bir enerji, bir ilham kaynağı olur. Bazı insanlarsa tam tersidir. Sürekli şikayet ederler, mutlu olmayı önemsemezler, karamsarlık onların elbisesidir, umut yaşamlarında bir yerde gömdükleri unutulmuş bir hazinedir. Bu tarz insanlar kendileri dipte oladuğu gibi sizi de yanlarına çekmek isterler. Bu kişiliklerle aranıza mesafe koymalısınız. 

Amerikali girişimci, yazar ve motivasyon konuşmacısı Jim Rohn'nun da dediği gibi "İnsan, en çok zaman geçirdiği 5 kişinin ortalamasıdır.".

Zihinsel dengenizi sağlamak ve hayat akışınızı daha iyi bir hale getirmek için bu yazımıza da göz atabilirsiniz: Hayatınıza Mucizeleri Getirecek 16 Kural

Özgün İçerik

 

 

 


Beste  Kurt

Okuyan, sorgulayan ve gelişime açık bir endüstri mühendisi adayı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.