Öğrenci Kariyeri Banner

Mülakatlarda İkinci Aşamayı Garantilemek İçin 6 Öneri

Mülakatlarda İkinci Aşamayı Garantilemek İçin 6 Öneri

Büyük bir hevesle başvurduğunuz o iş görüşmesinden olumlu yanıt geldi ve mülakata çağırıldınız. Aradan bir hafta geçti ve tebrikler, ikinci aşamaya geçmeye hak kazandınız. Peki ya şimdi ne olacak?

İkinci bir mülakata girdiyseniz, bu, işe alım yöneticisini pozisyon için iyi bir aday olup olmadığınızı öğrenmeye devam etmek isteyecek kadar etkilediğiniz anlamına gelir. İkinci görüşmenize katılırken, muhtemelen işe alım ne pozisyonda nasıl performans göstereceğinize dair daha detaylı görüşme sorularına maruz kalacaksınız.

İlk aşamada elenmekten bıkan adaylar için, ikinci mülakata katılırken aklınızda bulunması gereken birkaç ipucunu sizin için sıraladık. 

1)Sizden İstenebileceklere Hazırlıklı Olun

mülakat

İkinci görüşmelerin süresi daima ilk mülakatlardan daha uzundur. Bu süre 1-2 saat olabileceği gibi pozisyona ve organizasyona bağlı olarak bir vaka çalışmasıyla beraber tüm gün bile sürebilir. İkinci görüşmeler genellikle ilk görüşmelerden çok daha derindir ve bu aşamada yöneticiler, diğer çalışanlar ve yönetim dahil olmak üzere farklı departmanlardan  birkaç farklı kişiyle görüşebilirsiniz. Önceden karşılaşacağınız şeylere hazırlıklı olursanız tanıştığınız her kişiye sormak için doğru sorular belirleyebilirsiniz. 

2)Araştırmanızı Derinleştirin

İlk mülakattan önce şirkete göz attığınızdan şirket hakkında bir şeyler bildiğinizi düşünseniz de, ikinci görüşmeniz için organizasyon hakkında bulabileceğiniz her şeyi öğrenmenin zamanı geldi. Şirket web sitesinde, Google'da, Linkeidn de bulabileceğiniz bilgiler de dahil olmak üzere şirket hakkında bulabileceğiniz tüm bilgileri derinlemesine inceleyin. Şirket hakkında ne kadar çok şey bilirseniz, görüşmeci üzerinde yaratacağınız izlenim o kadar iyi olur ve soruları derinlemesine yanıtlamak için o kadar donanımlı olursunuz.

3)Mülakat Sorularına Çalışın

Çok basit gibi görünen bu adım göründüğünden çok daha kritik. İkinci görüşme genellikle yeteneklerinizi, deneyiminizi ve profesyonel geçmişinizi gerçekten derinleştiren çok daha ayrıntılı soruları içerir. Size her zaman kolay cevaplanamayan ve tutumlarınıza ya da kişiliğinize dair sorular sorulabilir. Birkaç olası mülakat sorusu üzerinde çalışmak için zaman harcayın ve cevaplarınız hakkında geri bildirim almak için bir arkadaşınıza danışın.Soruları yanıtlarken dürüst ve gerçekçi olursanız o kadar iyi bir izlenim bırakırsınız. 

Daha Önce Büyük Şirketlerin Sorduğu Mülakat Soruları ve Cevapları yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

4)Şık Giyinin

Ofisin normal düzeninde özellile bir dresscode olmasa bile sizin için önemli olan bu ikinci adım için özenli giyindiğinizi gösterin. Görüşmeye gelirken rahat ya da gündelik giyinebileceğiniz söylemediği sürece ikinci görüşmeniz için profesyonelce giyinmeniz önemlidir.

5)Takım Çalışmasına Hazırlıklı Olun

Bireysel bir mülakata grimiş olsanız bile diğer adaylarla ortak bir çalışma yapmanız istenebilir fakat bunun için endişelenmenize gerek yok. Diğerleriyle iyi iletişim kurmak ve liderlik becerilerinizi göstermek size avantaj sağlayacaktır. Bunun yanında olumlu yönlerinizi de sergilediğinizden emin olun fakat tüm bunları yaparken kendiniz olmayı unutmayın.

6)Görüşmeyi yapan kişinin pozisyonla ilgilendiğinizi bildiğinden emin olun.

 Mülakat sırasında pozisyonla ilgilendiğinizi ve şirket için uygun olacağınızı belirtmek önemlidir. Bunu yaparken direkt söylemektense tavırlarınızla göstermeniz karşı tarafı daha çok etkileyecektir.  Ne kadar motive olursanız, kendinizi diğer adaylardan o kadar çok ayırırsınız.


Ezgi Nur Budak

MEF Üniversitesi-Psikoloji

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.