Öğrenci Kariyeri Banner

3 Teknik ile Zamanı Yönetebilirsiniz!

3 Teknik ile Zamanı Yönetebilirsiniz!

Nasıl çalışırken vaktimizi daha verimli geçirebiliriz?

 Hem dünyada hem de ülkemizde pandemi nedeniyle evlerimizde çalışmaya devam ediyoruz. Evde olduğumuz süreçte çoğumuz vaktimizi iyi değerlendirmeye çalışıyoruz. Peki bu durumu nasıl etkili hale getirebiliriz? 3 teknikle bunu başarabileceğinize inanıyoruz.

1.Pomodoro Tekniği

pomodoro tekniği

Aslında bu teknik Francesco Cirillo tarafından bulunan en yaygın kullanılan tekniklerdendir. Kendisinin bu teknikle ilgili yazılmış bir kitabı da bulunmaktadır.

1980’lerin sonunda ortaya atılan bu teknikte izlenilen yol 25 dakika boyunda tamamen işinizle ilgilenip 25 dakika sonunda 5 dakikalık bir molayla turu tamamlamak .İnsan beynin en fazla odaklanma süresinin 20 dakika sürdüğünü varsayarsak eğer gayet verimli bir çalışma olabilir. Tabii uygun görülürse bu süreleri kendinizce de geliştirebilirsiniz.

 

2. Eisenhower Matrisi 

eisenhower matrisi

Dwight David Eisenhower tarafından 1953-1961 tarihlerinde geliştirilen bu tekniğin hikayesi de bulunmakta. Eisenhower ABD başkanlığı yaptığı dönemlerde yoğun iş temposunu kendisi için daha düzenli bir hale getirmek için geliştirdiği tekniktir. Bu teknikte Eisenhower yapılacakları 4 grupta incelemiştir. Bunlar;

Önemli ama Acil Değil: Ne zaman yapacağınıza karar verin ,uygun olan zamanda yapmaya başlayın.

Acil ve Önemli: Hemen yapın, beklememesi gereken işlerdir bunlar.

Önemli değil Acil Değil: Sonra yapın, ertelenebilir işlerdir bunlar. Örneğin yarım kalan diziyi devam ettirmek olabilir.

Acil ama Önemli Değil: Başkasına yönlendirin ,yardıma ihtiyacınız olabilir.

Günlük hayatta işlerimizi eğer bu tarz gruplara ayırabilirsek Eisenhower gibi de başarılı olabiliriz kim bilir?

 

3.ABC Yaklaşımı

abc yaklaşımı

Bu teknik de aslında Eisenhower Matrisine benziyor diyebiliriz. Sadece biraz daha basit hali. Burada işler önem sırasına göre düzenlenip bu sırayla yapmaya başlanırsa sonucunda geri dönüşlerin verimli zaman yönetimi olucağı gözlenmiştir.

Unutmayın eğer isterseniz başaramayacağınız hiçbir şey yok.

 

Bu yazılarımızda ilginizi çekebilir ;


Bilge Amaç

Yıldız Teknik Üniversitesi - Elektrik Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.