Öğrenci Kariyeri Banner

Zamanı Verimsiz Kullanmanın Yolları

Zamanı Verimsiz Kullanmanın Yolları

Zaman; çoğunlukla gözden kaçırdığımız fırsatlar, en önemli hazinemiz, gençler için yavaş yaşlılar içinse çabucak geçen, geçsin de gün bitsin ama hayat bitmesin diye düşündüğümüz bir kavramdır. Hayatın içinde hızlıca akıp giderken vaktimizi ne kadar verimli kullandığımız çok önemlidir. Zamanı verimli kullanmak, sürdüğümüz hayatın da bir zaman dilimi içerisinde ve günlük işlerimizi de zamana sığdırmak zorunda olduğumuzu düşündüğümüzde önemi daha çok ortaya çıkmaktadır. Nasıl ki üşüyen insanın ateşi düşünerek ısınamadığı gibi sadece ne yapıp yapmayacağımızı düşünerek başarılı olamayız. Başarmak için harekete geçmeli ve elimizdeki kaynakları verimli kullanmalıyız. Unutmamalıyız ki zaman kimseyi beklemez.Zamanı verimli kullanmak da kullanmamak da bizim elimizdedir.

Peki zamanımızı nasıl verimsiz kullanabiliriz ?

  • Gününüzü en iyi nasıl değerlendireceğinizi, ne zaman neye vakit ayıracağınızı planlamayın. Bir sürü iş sizi beklerken dizi, film ve sosyal medyada vakit geçirin. Yapmanız gerekenleri sürekli erteleyin. Asla Plan Yapmayın!

 

  • Güne geç başlayın. Erken kalkmak yerine bol bol uyuyun. Gününüzün büyük bir kısmını uyuyarak geçirin. Size yetecek kadar uyumayın.

  • Enerjinizi işinize değil bahane üretmeye harcayın böylece işlerinizi yetiştiremez ve zamanın yetersizliğinden yakınabilirsiniz. Vaktinizi boşa geçirip, sosyal medyaya bağımlı olun.

  • Kişisel gelişiminizde kendinizi uzmanlaştıracak kurs/etkinliklerden uzaklaşın. Kendinizi tanımayın, yapabileceklerinizin sınırını bilin. Sürekli öğrenmeye çalışmayın! Zihinsel gücünüzün verimliliğini artıracak unsurlara yatırım yapmayın.

  • Kimseden yardım istemeyin. Yapacağınız işlerde tek başınıza saatlerinizi, günlerinizi harcayın. Her zaman adım adım ilerlemeyi tercih etmeyin. Önceliklerinizi belirleyip önceliklerinizi sırasıyla hayatınıza dahil etmeyin. Sadece kendi işlerinize odaklanın. Başkalarına yardım etmeyin, fırsat buldukça başkalarına destek olmayın. 

Eşsiz bir kaynak olan zamanı nasıl kullanacağımıza kendimiz karar veririz. Zaman çok etkili biçimde değerlendirilebilir veya boşa harcanabilir. Zamanınıza kastetmeyip en verimli şekilde kullanın.

Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazarlarından Pınar KABADAYI tarafından oluşturulmuştur.


Pınar KABADAYI

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Pınar KABADAYI..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.