Öğrenci Kariyeri Banner

Hiçbir Zaman Geç Değil!

Hiçbir Zaman Geç Değil!

Yapmak isteyip de yapamadığınız ne çok şey var. Keşke liseye geri dönebilsem ya da üç yıl öncesine geri dönebilsem gibi cümleler dediğiniz oldu mu?  ‘‘Ah ben şimdi o günlerde olacaktım ki…’’ diyerek hayıflandığınız oldu mu?

Geçmişe dönüp baktığınızda; söylenmemiş birçok cümleyi, gerçekleşmemiş hayallerinizi, belki de gereksiz endişelerinizi, gereksiz korkularınızı, hayal kırıklıklarınızı, pişmanlıklarınızı, keşkelerinizi … hatırlayabilirsiniz. Peki ömrünüz mü bitti? Hayatın devam ediyor olması pek çok şey için geç kalmadığınızın en büyük kanıtlarından biridir.

 

Tolstoy bisiklet sürmeyi öğrendiğinde 67 yaşındaydı. Barack Obama 55 yaşında emekli oldu, Donald Trump ise 70 yaşında iken Amerika’nın Başkanı oldu. Kimi 22 yaşında mezun olur ama sağlam bir iş bulmak için 5 sene bekler kimi çok erken yaşlarda iş hayatına atılır. Kimi 25 yaşında CEO olur ama 50 yaşında vefat eder kimi 50 yaşında CEO olur 90 yaşında vefat eder. Kimi evlenir kimi evlenmez. Kimi 5 yaşında yüzmeyi öğrenir kimi 30 yaşında öğrenir kimi de öğrenmez. Aslında dünyadaki herkes kendi zamanına göre yaşar. Kimini kendinizden bir adım önde ya da bir adım geride görebilirsiniz. Ama herkes kendi zamanında, kendi hayat yarışında. Geç kalmadınız, erken de değil. Tam zamanındasınız. Şu andasınız ve ne kadar ömrünüz var bilmiyorsunuz.

Geç kaldım diye hayıflanırken aslında şimdiki zamanınız boşa gitmektedir. Belki de bundan birkaç sene sonra bu günlerinize geri dönmek isteyeceksiniz.

Uzmanlara göre geçmişe takılı kalmak, kişinin bugünkü yaşam kalitesini hem fiziki hem de psikolojik açıdan azaltıyor ve bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkiliyor. İnsan, hayatı yaşamanın ve kendisiyle barışmanın anahtarını hep elinde tutar. Hiçbir zaman hayatı yaşamanız için çok geç değil. Geçmişi geride bırakıp kendinizi affettiğinizde hangi yaşta olursanız olun kendinizi hafiflemiş ve yeniden doğmuş gibi hissedebilirsiniz.

 

Nefes alıyorsanız hiçbir zaman geç değildir. Hiçbir şey için. Kaç yaşında olursanız olun. Kaygılarınızı bir tarafa bırakın. Eğer isterseniz gerçeklemesi zor görünen olayları da gerçekleştirebilirsiniz. Yeter ki gerçekten isteyin ve bunun için çaba sarf edin.

 

Özgün İçerik


Serap GÜREL

Yıldız Teknik Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.