Öğrenci Kariyeri Banner

2021 Sonrası Popüler Olabilecek Meslekler

2021 Sonrası Popüler Olabilecek Meslekler

Gün geçtikçe teknoloji hayatımıza daha çok giriyor. Artık meslekler de teknolojiye göre şekilleniyor. Gençlerin aklında bir sürü soru işareti oluyor. Meslek olarak ne seçeceklerini, ilerideki hayatlarında nasıl yaşayacakları hakkında belirsizlik bulunduğu için 2021 sonrasında popüler olabilecek meslekler örneklerini sizinle sunmaktayız. 

1-Veri Bilimcisi:

Çalıştıkları şirketlere değer katmak amacıyla verilari uçtan uca analiz eder. Facebook, amazon gibi şirketlerin hayatımıza girdikten sonra önem taşımaya başlamıştır. Sadece verileri analiz etmeyip ayrıca nasıl kullanılacağını, geliştirilebileceğiyle ilgilenir. 

2-Yapay Zeka ve Robotik Mühendisi:

Makineleri insan beyniymiş gibi çalışacak şekilde programlayan, makine öğrenme algoritmalarını tasarlayan kişilere yapay zeka mühendisi denir. Makineleri mantıklı ve verimli bir şekilde hareketler gerçekleştirmek amacıyla programlayan yapay zeka mühendisleri yazılım firmalarında çalışabilir. Ayrıca gelecek dönemlerde hastanelerde, fabrikalarda ve hizmet sektöründe ihtiyaç duyulacak bir meslektir.

3-Tıbbi Danışmanlar:

Telefonla 7 gün 24 saat ulaşılabilir doktorlar tarafından, çalışanın her türlü sağlık sorununun değerlendirilmesi, sorularının cevaplanması ve doğru uzmanlık alanına yönlendirilmesini kapsayan hizmettir. Hekimler çalışanlarda ve hizmet kapsamındaki yakınlarında ani gelişen ya da süregelen hastalıklarla, yaptırılan tahlil ve tetkiklerle,  ilaç ve tedavilerle, çocuklara uygulanan aşılarla ve ilaçlarla ilgili bilgilendirme ve yönlendirmeyi yapar, soruları cevaplandırır.

4-Dijital Dedektif: 

Sİber suçların arttığı günümüzde dijital dedektiflere ihtiyaç vardır. Dijital dedektifler, zarar gören veya silinen verileri kurtarır. Dijital saldırı esnasında hedef alınan verileri tespit eder. Siber suçları/suçluları ispat etmek için dijital verileri toplayıp üst mercilere delil olarak sunar. Kısacası sistem üzerinde oluşabilecek tüm güvenlik açıklarını bulmaya çalışır.

   Popüler olabilecek mesleklerden birkaç tanesinin örneğini üstte sunduk. Teknoloji ile birçok meslek oluşmaktadır. Sİze en uygununu bularak, günümüze uyum sağlayabilirsiniz. 

 

Kaynak için tıklayınız


Zeynep  Aydın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Zeynep Aydın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.