Öğrenci Kariyeri Banner

Düşük Sermaye İle Büyük Paralar Kazanabileceğiniz 6 İş Fikri!

Düşük Sermaye İle Büyük Paralar Kazanabileceğiniz 6 İş Fikri!

Hepimiz kariyerimizi planlarken sevdiğimiz ve keyif aldığımız alanları göz önünde bulundurmaya çalışıyoruz. Ancak bazen işler istediğimiz gibi gitmeyebiliyor. 

Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle birlikte yapmaktan keyif aldığımız şeyleri mesleğe dönüştürebilmemiz için birçok yol mevcut. Üstelik bunları yapabilmek için öyle büyük sermayelere de ihtiyacımız olmayabiliyor. 

İşte Düşük Sermaye İle Büyük Paralar Kazanabileceğiniz 6 Keyifli İş Fikri:

Freelance Çalışmak

Yazılım, tasarım, çevirmenlik ve özel ders gibi birçok farklı alanda freelance işler yaparak kolay bir şekilde para kazanabilirsiniz. Bunun için sadece internet ve bilgisayar yeterli olacaktır. İstediğiniz her yerden zamanınıza göre çeşitli internet sitelerinden işler alabilir ve para kazanabilirsiniz.

Hediye Tasarımcılığı

Çok küçük maliyetlerde satın alabileceğiniz ürünleri belirli konseptlere ve hayal gücünüze göre yeniden tasarlayarak internet üzerinden satabilir ve kolayca gelir eldebilirsiniz. Aynı zamanda büyük firmalar ile anlaşarak çalışanlar için kurumsal hediyeler tasarlayabilir ve portföyünüzü geliştirerek daha çok müşteriye ulaşabilirsiniz.

Stok Fotoğrafçılığı

Stok fotoğrafçılığına talep geçmişten beri epey fazlaydı. Özellikle günümüzde teknolojinin de etkisiyle birlikte profesyonel fotoğraf makinelerinelerine gerek kalmadan telefonlarınızla bile çeşitli temalarda fotoğraflar çekebilir ve bunları internet sitelerine yükleyerek yapılan satışlardanpara kazanabilirsiniz.

Eşya Tasarlayıp Satmak

Eğer tasarım yapmaktan hoşlanıyorsanız, kıyafet, kupa, çanta gibi eşyalar tasarlayıp satabilirsiniz. Tasarımınızı internetten hazırladıktan sonra baskısı için bu işi yapan atölyeler ile görüşebilir hatta kendi makinenizi bile satın alabilirsiniz. Ardından da sosyal medya üzerinden ya da e-ticaret sitelerini kullanarak ürünlerinizi kolayca satabilirsiniz.

Organizasyon Şirketi Kurmak

Birçok insan, özel anlarını unutulmaz kılmak için farklı konsept arayışına giriyor. Eğer iletişim kurmaktan hoşlanıyor ve yeni insanları tanımaktan keyif alıyorsanız, doğum günü ve mezuniyet gibi farklı organizasyonlar için şirket kurabilirsiniz. 

Danışmanlık Hizmeti Vermek

Yaşam koçluğu, meditasyon, zaman yönetimi ve liderlik gibi alanlarda bilgi sahibiyseniz, internet üzerinden ya da yüz yüze danışmanlık hizmeti vererek gelir elde edebilirsiniz.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.