Öğrenci Kariyeri Banner

Yakın Geleceğin En Değerli Meslekleri!

Yakın Geleceğin En Değerli Meslekleri!

Birçoğumuz yıllar boyunca hayalini kurduğu mesleği yapmak için tercihler yapıyor. Ancak ne yazık ki bizler hayal kurarken, teknoloji ve bilimin de gelişmesiyle birlikte birçok şeyin değiştiği gibi meslekler ve sektörler de değişime ve dönüşüme uğruyor. 

Sürekli olarak yeni meslekler ortaya çıkarken, bazı meslekler de demode olmaya, ve zaman içerisinde giderek yok olmaya başlıyor. Bu sebeple meslek tercihi yaparken gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurabilecek, talep görmeye devam edecek bir kariyer planlaması yapmamız gerekiyor. Bu sebeple son trendleri ve teknolojileri takip etmek büyük önem taşıyor.

Hadi gelin hep birlikte gelecekte hangi meslekler revaçta olacak bir bakalım...

Çevre Bilimi

Dünyanın küresel ısınmadan su kıtlığına kadar çeşitli birçok sorunla karşı karşıya olduğu günümüzde, çevre bilimcilere olan talebin önümüzdeki yıllarda daha da artacağı aşikar. Birçok şirket üretim yöntemlerinde daha sürdürülebilir olmanın yollarını arıyor ve bunu başarmalarına yardımcı olacak çevre bilimcilere ihtiyaç duyuyor. 

Ayrıca, hükümetler ve diğer kuruluşlar da çevrenin korunmasına gittikçe büyük önem veriyor. Bu sebeple yakın gelecekçe çevre bilimcilere oldukça fazla ihtiyaç duyulacak.

Yapay Zeka Mühendisliği

Her gün, gelişen teknolojiye dair birbirinden ilginç haberlerle karşılaşıyoruz. Geleceğin dünyası artık neredeyse tamamen yapay zeka üzerinden kuruluyor ve bu sebeple yapay zeka mühendislerine olan talep her gün artıyor.

Siber Güvenlik Uzmanı

Siber saldırıların artmasıyla birlikte, işletmelerin bu saldırıları tespit edebilecek ve önleyebilecek bir personel bulundurması hayati bir öneme sahip diyebiliriz. Siber güvenlik uzmanları, bu saldırıları ciddi hasara yol açmadan önce tespit edip durdurabilecek bilgi ve deneyime sahip kişiler olarak tanımlanıyor.

Eğer bir siber güvenlik uzmanı olmak istiyorsanız, işe bilgisayar bilimleri veya ilgili bir alanda diploma sahibi olmakla başlayabilirsiniz. Sonrasında BT alanında çalışma deneyimi edinmeniz gerekir. Son olarak, en son güvenlik haberleri ve trendleri konusunda bilgilerinizi sürekli taze tutmalısınız.

Dijital Pazarlama Uzmanlığı

Dijital pazarlama uzmanı, bir şirketi veya ürünü tanıtmak için internetin ve dijital cihazların nasıl kullanılacağını bilen kişiye denir. Bir dijital pazarlama uzmanı, hedef kitlenizle etkileşime geçecek ve iş hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak çevrimiçi varlıklar oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Dijital pazarlama uzmanı olmak istiyorsanız yapabileceğiniz şeyler;

  • Pazarlama ilkeleri hakkında sağlam bir altyapı oluşturmak, 
  • Sertifika programlarına katılmak,
  • Küçük şirkette çalışmaya başlayarak deneyim edinmek.

Oyun Geliştiricisi

Oyun geliştiricisi, video oyunları tasarlayan kişiye verilen addır. Video oyunlarını tasarlamak, geliştirmek, test etmek için çalışırlar. 

Bir oyun geliştiricisi olmak için yapmanız gereken şeyler;

  • Kod yazabilmeli ve bir ekip içinde uyumlu bir şekilde çalışabilmek gerekir,
  • Oyun geliştirme projeleri üzerinde çalışarak deneyim kazanmaya çalışmak gerekir,
  • Bir oyun geliştirme stüdyosunda çalışmaya başlayabilirsiniz.

 

 

Kaynak

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.