Öğrenci Kariyeri Banner

Google İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Google İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Google İşletme Hesabı, işletmelerin Google arama sonuçlarında kullanıcılar tarafından fark edilmelerini sağlamanın en iyi yoludur. Adını ilk kez duyduğunuz bir işletme için yapacağınız ilk işlem, bu işletmeyi Google üzerinden aratmak olacaktır. Yani hizmet alanı ne olursa olsun bir işletmenin Google işletme hesabı sahibi olması demek, onun güvenilir bir yer olması demektir.

Google işletme hesabı nasıl açılır?

  1. Standart bir Google hesabı oluşturun.
  2.  Google işletme profili oluşturun.
  3.  Google işletme hesabı oluşturun.
  4.  Google işletme profili ile işletme hesabınızı eşleştirin.
  5.  Google işletme hesabınız açıldı.

Google işletme hesabı açmak için yukarıdaki adımları uygulamanız sizin için yeterli olacaktır. Şimdi bu adımları detaylı bir şekilde açıklayacağız. Ancak dikkat etmeniz gereken şey, Google işletme hesabının üç farklı profilin birleşiminden oluştuğudur. Bu sebeple adımları uygularken dikkatli olmalısınız.

  1.  Standart bir Google hesabı oluşturun

Tıpkı kişisel kullanıma uygun bir Google hesabı oluşturur gibi işletmenize yönelik bir Google hesabı oluşturun. Bu bir işletme hesabına dönüşeceği için adres adının kurumsal bir his verdiğinden emin olun.

      2.  Google işletme profili oluşturun

Uzun zamandır faaliyet gösteren bir işletmeniz varsa başka bir kullanıcı işletmeniz adına Google Haritalar üzerinde bir profil oluşturmuş olabilir. Böyle bir profil olup olmadığını görmek için Google Haritalar hizmetini açın ve işletmenizi aratın.

İşletme profiliniz varsa bir sonraki adıma geçebilirsiniz. Eğer işletme profiliniz yoksa arama menüsünü açarak İşletmenizi Ekleyin seçeneğine tıklayın.Tüm detayları güncel ve doğru bir şekilde girdiğinize emin olun.

      3.  Google işletme hesabı oluşturun

Google işletme profiliniz hazır ancak bir Google işletme hesabınız hazır değil. Google Benim İşletmem sayfasını açın ve Şimdi Yönet seçeneğine tıklayın. Bu noktada da Google sizden işletme detayları hakkında bilgi isteyecek. 

      4.  Google işletme profili ile işletme hesabınızı eşleştirin

Google işletme profilini ve Google işletme hesabınızı birleştirmek için iki seçeneğiniz var. Google işletme hesabı oluştururken işletmenizi seçebilir ya da oluşturabilir veya işletmenizi Google üzerinden arattıktan sonra karşınıza çıkan işletme profilinin sahibi olduğunuzu iddia ederek işlemlere devam edebilirsiniz.

Hangi seçeneği seçerseniz seçin Google sizden bu işletmenin sahibi olduğunuza dair bazı kanıtlar sunmanızı isteyecek. Bunlar genel olarak e-posta adresinize ya da telefon numaranıza gelen onay kodları olacaktır. Ancak bunlar dışında da sizden bazı detaylar istenebilir. Tüm detayları doğru bir şekilde girdiğinize emin olun.

Google işletme hesabınız açıldı.

 

Kaynak için tıklayınız

 


Zeynep  Erim

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Zeynep Erim..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.