Öğrenci Kariyeri Banner

En Kolay İş Bulunabilen Meslekler!

En Kolay İş Bulunabilen Meslekler!

Günümüzün en büyük sorunlarından biri de ne yazık ki işsizlik. Yalnızca kendi ülkemizde değil, daha birçok ülkede insanların iyi bir gelir elde edebilecekleri meslek koluna atılmaları çok daha zor bir hal aldı. Bunda elbette tercih edilen mesleğin de etkisi var. Fakat bazı mesleklerde iş bulma imkanı diğerlerine göre daha yüksek.

Meslek tercihi aşamasındaki arkadaşlarımıza bir nevi yön gösterebilmek adına iş bulma olasılığının en yüksek olduğu mesleklerden bahsettik.

İşte En Kolay İş Bulunabilen Meslekler:

Sağlık Sektörü

Sağlık meslekleri, işsizlik oranı az olan meslek grubu olarak gösteriliyor. Sağlık sektöründeki talep yüksek olduğu için bu mesleklerde işsizlik oranı ülkemizde oldukça düşük. Bunun yanı sıra, yurt dışında sağlık sektörü çalışanı açığı çok yüksek olduğu için hem Türkiye'den hem de diğer ülkelerden sağlık  çalışanları Avrupa ülkelerine göç edebiliyor.

Sağlık meslekleri arasında doktorlar, hemşireler, diş hekimleri, eczacılar, fizyoterapistler, psikologlar, diyetisyenler, radyoloji teknisyenleri ve laboratuvar teknisyenleri gibi meslekler yer alıyor. 

Bilgi Teknolojileri Sektörü

Bilgi teknolojileri çatısı altında yer alan meslekler hem günümüzün hem de geleceğin en popüler meslekleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle yazılım, veri analizi, yapay zeka, siber güvenlik ve web tasarımı alanlarındaki istihdam oranı oldukça yüksek ve giderek daha da artması bekleniyor.

Hukuk ve Danışmanlık

Hukuk ve danışmanlık aslında avukatlk, noterlik ve hakimlik gibi meslekler yer alıyor. Danışmanlık meslekleri arasında ise işletme danışmanlığı, insan kaynakları danışmanlığı, finansal danışmanlık bulunmakta.

Mavi Yaka Meslekler

Mavi yaka meslekler, genellikle fiziksel çalışma ve teknik beceri gerektiren mesleklerden oluşuyor. Bu meslekler arasında inşaat, bakım onarım, nakliye ve depolama işleri bulunuyor. Mavi yaka mesleklerde işsizlik oranı düşük olmasının nedeni, bu mesleklerdeki işlerin genellikle belirli bir beceri veya eğitim gerektirmesi. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.