Öğrenci Kariyeri Banner

2021’de IT Alanındaki En Yüksek Maaşlı Meslekler

2021’de IT Alanındaki En Yüksek Maaşlı Meslekler

Teknoloji, günümüz çağının en çok iş fırsatı bulunduran alanıdır . Covid-19 salgınıyla birlikte en büyük işveren bilişim teknolojileri alanı olmuştur. Şirketlerin, veri bilimci, yapay zeka / makine öğrenimi mühendisi vb. gibi gelişen teknoloji rolleri için yüksek sayıda açıklığı vardır. İşte en yüksek ödeme yapan 5 bilişim teknolojileri iş rolleri:

 

1. Büyük Veri Mühendisi

bigdata

Büyük veri mühendisleri, bir şirketteki yazılım ve donanım mimarisinden sorumludur. İş rolü için ortalama maaş 166.500 dolardır. Mühendisler aynı zamanda işletme sahipleriyle de aynı şekilde iletişim kurabilmelidir. Rol, güçlü istatistik bilgisi, Python, Java hakkında kapsamlı programlama bilgisi gerektirir.

 

2. Bilgi Sistemleri Güvenlik Yöneticisi

bilgisistemleri

Bu iş rolü, en yüksek ücretli güvenlik işi arasındadır. Bir bilgi sistemi yöneticisinin tipik görevleri arasında güvenlik personeline liderlik, rehberlik ve eğitim sağlamak yer alır. Genellikle güvenlik politikalarının yerine getirilmesini sağlamakla görevlendirilirler. İşverenler genellikle beş yıllık sistem ve ağ güvenliği deneyimine sahip bir adayı seçerler.

 

3. Yapay Zeka Mimarı

yapayzeka

Bu, piyasada en yüksek talebe sahip başka bir iş rolüdür. Son teknoloji alan, adayların kendilerini sürekli güncellemelerini gerektirir. Adayların bilgisayar bilimi alanında bir dereceye ve yapay zeka araçlarıyla çalışma konusunda biraz deneyime ihtiyacı var. Yapay zeka mimarı için ortalama maaş 148.000 dolardır.

 

4. Ağ ve Bulut Mimarı

agvebulutmimari

Aday, ağın planlanması, tasarımı ve yükseltilmesinden sorumludur. Ağ, bulut mimarı ağ ve bulut teknolojileriyle çalışma konusunda birkaç yıllık deneyime sahip olmalıdır.

 

5. Uygulama Mimarı

uygulamamimari

Aday, yazılım uygulamasının ana yönlerini tasarlamaktan sorumludur. Ekibe teknik liderlik sunmayı, kod incelemeleri tasarlamayı ve yürütmeyi vb. içerir. İşverenler, ilgili geliştirme araçlarında beş ila sekiz yıllık iş deneyimi ararlar. Uygulama mimarına ödenen ortalama maaş 144.500 dolardır.

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

2021'de En Çok Aranacak Meslekler Açıklandı!

Gelecekte Söz Sahibi Olacak 10 Meslek


Bilge Amaç

Yıldız Teknik Üniversitesi - Elektrik Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.