Öğrenci Kariyeri Banner

4000 Sanal Evren Oluşturuldu!

4000 Sanal Evren Oluşturuldu!

Büyük patlama teorisi birçok insan için ilgi çekici bir konu. Üzerinde çalışmalarına devam edilen teorinin sırrını çözmek için kozmologlar, Büyük Patlama'dan sonraki ilk anda, devasa bir süper bilgisayarda evrenin 4000 versiyonunu simüle ederek geri sarma işlemi yapıyorlar.

Amaç, gözlemlenebilir evren, bir mikrosaniyenin en küçük şeridinde birdenbire 1 trilyon trilyon kat genişlediğinde, Büyük Patlama'nın hemen sonrasının bir resmini çizmek.

evren

Japonya Ulusal Astronomi Gözlemevi'nde (NAOJ) bir kozmolog olan çalışma lideri Masato Shirasaki, Live Science'a bir e-postada "Evrenimizin bir bebek fotoğrafını en son resimden tahmin etmek gibi bir şey yapmaya çalışıyoruz" diye yazdı.

Yoğunluk farkları nedeniyle evrende bir düzensizlik oluşuyor. Yani bugünün evreni, bazı yer yer galaksiler açısından zengin ve bazıları için az olan yoğunlukta değişkenlik gösteriyor.Bunun nedenini de Büyük Patlama’ya bağlayan kozmologlar gizemi çözmek gözlemlere devam etmekte.

büyükpatlama


Bilge Amaç

Yıldız Teknik Üniversitesi - Elektrik Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.