Öğrenci Kariyeri Banner

Zaman Yönetimi Konusunda İlham Veren TED Konuşmaları!

Zaman Yönetimi Konusunda İlham Veren TED Konuşmaları!

TED konuşmaları sayesinde yeni şeyler öğrenebilir, yeni deneyimler edinebilirsiniz. Zaman yönetimi konusunda ilham verecek TED konuşmalarını sizler için derledik.

1- Laura Vanderkam: “Boş zamanınızın kontrolünü nasıl ele alabilirsiniz”

Bir haftada tam 168 saat var. Böyle bakıldığında bir haftanın aslında ne kadar uzun olduğunu daha iyi anlayabiliyoruz. 2016 TEDWomen konuşmasında zaman yönetim uzmanı Laura Vanderkam çok başarılı bir sunum gerçekleştiriyor. Zamanı nasıl daha iyi şekilde planlamak gerektiği, genel olarak zaman konusunda yapılan hatalar konusunda çok değerli bilgiler yer alıyor.

2- David Pogue: “10 en iyi zaman kazanma tekniği”

Teknoloji hepimizin hayatına entegre olan ve bağımlılık oluşturan bir şeydir. Örneğin, ekiplerin işbirliği yapmalarına ve birbirleriyle iletişim kurmalarına olanak tanır ve günlük rutin oluşturmanıza, sağlıklı alışkanlıklar geliştirmenize ve odaklanmanıza yardımcı olabilecek çok çeşitli üretkenlik planlama uygulamaları vardır.

3- Tim Urban: "Usta erteleyicinin zihninin içinde"

Bir işi ertelemek zaman yönetiminin en büyük sorunudur. Wait But Why sitesinin kurucusu Tim Urban insanların bunu neden yaptığını anlatıyor.

4- David Grady: “Dünyayı (veya en azından kendinizi) kötü toplantılardan nasıl kurtarırsınız”

Toplantılar gerekli bir kötülük. Bir yandan işbirliği, katılım ve yaratıcılığı geliştirirler, bir yandanda verimsiz ve geniş zaman kaybına neden olabiliyor. Toplantıların verimli mi yoksa verimsiz mi olduğunu anlamanız için güzel bir konuşma dinleyebilirsiniz.

5- Chris Bailey: “Üretkenliğe daha insani bir yaklaşım”

Sıkışık bir takviminiz varsa ve hangisine yetişeceğinizi bilmiyorsanız bu konuşma tam size göre.

6- Andy Puddicombe: “Tek gereken 10 dakikadır”

En son ne zaman gerçekten hiçbir şey yapmadın? Şimdi, mantıksız görünebilir, ancak farkındalık uzmanı Andy Puddicombe'a göre, hiçbir şey yapmamak için günde on dakika bir öncelik haline gelmelidir. 

7- Paolo Cardini: “Çoklu görevi unutun; mono görev yapmayı deneyin”

Beynimiz aynı anda birden fazla şeye odaklanamaz. İstisna olduğunuzu düşünseniz bile, araştırmanın insanların bu beceriye sahip olanların yüzde 2,5'den az olduğunu gösteriyor. 

8- Jason Fried: “Neden iş yerinde iş yapılmıyor.” 

Jason Fried, işleri halletmek istediklerinde insanların nereye gittiğini görmek için bir anket yaptı. Eğer ofiste çalıştı iseniz bilirsiniz ofislerler dikkatleri dağıtacak bir çok detayla doludur.

9- Rory Vaden: “Zamanınızı nasıl çoklayabilirsiniz”

Her zamankinden daha fazla ipucumuz, püf noktalarımız, araçlarımız, teknolojimiz, takvimlerimiz ve kontrol listelerimiz var ama nasıl oluyor ve yine de her zaman geride kalıyor ve hiç bir şey yetişmiyor?” . Cevabı ise zaman yönetimi konusundaki eksikliklerimizin olması.

10- David Allen: “Kontrol altına almak ve alan yaratmak”

2014 TED Konuşması sırasında Allen, bir şey başarmak istiyorsanız, bunu planlamanız gerektiğini savunuyor. Değilse, son dakikaya kadar beklersiniz. Ve bu da acele, stresli hissetmeye ve daha az gerekli aktivitelerin önceliklerinizi etkilemesine neden olur.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.