Öğrenci Kariyeri Banner

Yurt Dışında Kariyer Yapmak İsteyenler Bu Ülkeleri Tercih Etmeli!

Yurt Dışında Kariyer Yapmak İsteyenler Bu Ülkeleri Tercih Etmeli!

Norveç

Dünyanın en mutlu 3. ülkesi olan Norveç'in en gelişmiş sektörlerinden biri olan balıkçılık dışında gıda, ulaşım, temizlik ve yazılım sektörleri de gerek işçi gerekse mühendis ya da yönetici pozisyonunda çalışmak isteyenler için Norveç’i cazip bir ülke kılıyor.

Sunduğu ücretsiz sağlık hizmetleri, düşük işsizlik oranıyla Norveç, Avrupa’nın en yaşanası ülkelerinin başında geliyor.

Almanya

Birçok öğrenci, özellikle mühendislik ve farmakoloji öğrencileri buradaki iş imkanlarından dolayı Almanya’yı tercih ediyor. Dünyanın birçok önemli mühendislik ve otomotiv şirketi, ayrıca önde gelen ilaç şirketleri Almanya’da bulunuyor.

Günümüzün en geçerli ve değerli dövizlerinin başında gelen euro haliyle yaşam standardını yükseltiyor. Bu tarz şirketlerde çalışan birinin maaşı, tecrübesine ve çalıştığı şirkete göre değişiklik gösterse de yeni mezun bir mühendisin ortalama yıllık kazancı 65 bin Euro. Bu da aylık 5,500 euroya tekabül ediyor.

Almanya, 2019 Dünya Mutluluk Raporuna göre dünyanın en mutlu 17. ülkesi olduğunu da belirtmeliyiz.

Kanada

Kanada’da okumadıysanız bile eğer ülkenin ihtiyaç duyduğu meslek kollarından birinde çalışıyorsanız tüm eyaletlerin yürüttüğü göçmen işçilik programları sayesinde orada iş bulmanız epey kolay ve vatandaşlık almak mümkün. Bu iş kollarının başında sağlık, mühendislik ve yazılım sektörleri geliyor. Kanada’da asgari ücret eyaletten eyalete değişiklik gösteriyor. Kanada, dünyanın en mutlu ülkeleri arasında da 9. sırada.

Fransa

Girişimcilere önemli fırsatlar sunan Fransa, restoran işletmeciliğinden İngilizce öğretmenliğine birçok alanda çalışacak kişilere alan tanıyor. Lojistik, otomotiv ve inşaat sektörleri ise işçi ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerdir. Ancak ülkede çalışabilmek için Fransızca bilmek önemli diyebiliriz. Ortalama maaşların iş koluna göre büyük değişiklik gösterdiğini de söylemeliyiz.

Avusturya

Avusturya, gerek işçi ücretleri gerekse sunduğu sosyal imkanlarla çalışmak için cazip ülkelerden biri. Özellikle inşaat sektöründe çalışmak isteyenler için birçok avantaj sağlıyor.

İsveç

İsveç, gerek yaşam kalitesi gerekse refah seviyesi ve dünyanın önde gelen sosyal devletlerinden oluşuyla çalışmak için en ideal ülkelerin başında geliyor. Ülke, dünyanın en mutlu ülkeleri arasında 7. sırada yer alıyor.

İsviçre

Özellikle bankalarıyla ünlü olan İsviçre, bankacılık sektöründe çalışmayı düşünenler için cazip bir ülke. Kalifiye ve donanımlı çalışan almaya özen gösteren İsviçre’nin önümüzdeki 10 yılda 500 bin dolaylarında yabancı işçi alacağı öngörülüyor. Vergi danışmanı ve denetçilik gibi mesleklerde çalışan eksikliği hissediliyor. Elektrik, makine ve inşaat alanlarında tekniker açığı da dikkat çekiyor. Bu bilgiler ışığında İsviçre çok mantıklı bir seçim olacaktır.

Kaynak için tıklayınız

 


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.