Öğrenci Kariyeri Banner

Etkili CV Hazırlamak İçin 5 İpucu

Etkili CV Hazırlamak İçin 5 İpucu

1.Kariyer hedeflerini ve amaçlarını anlatan özet bilgiyle başla.

CV'nin en önemli noktası olduğu için okuyucunun ilgisini çekmeli ve onları CV'ni okumaya devam etmeleri için ikna etmelisin. Aynı zamanda onlara sunduğun amaçların ve hedeflerin şirketinkilerle uyumlu olduğunu göstermelisin.

2.Kısa, öz ve hatasız olmasına dikkat et.

Özgeçmişini açık, kısa ve öz bir şekilde yazarak geliştir. Yalnızca pozisyona yönelik becerileri ve başarıları dahil etmeye çalış. Bir özgeçmiş çoğu zaman tek sayfa olmalıdır. Sadece birkaç yıllık iş tecrübesi olan ve iş piyasasına yeni başlayan adaylar için bir sayfalık özgeçmişler tavsiye edilir. 

3. Kısa, öz ve hatasız olmasına dikkat et.

CV’ni düzgün, kısa paragraflara ayırıp mümkün olduğunca başlıklar ve madde işaretleri kullan. Bu, özgeçmişinin okunmasını kolaylaştıracak ve işe alım profesyonelinin veya işe alım yöneticisinin aradıkları becerileri ve deneyimi hemen seçmesine yardımcı olacaktır. İş geçmişini ters kronolojik sırayla, en son işin önce geriye doğru çalışacak şekilde listelemeni öneriyoruz.

4.Özgeçmişini iş tanımına uyarla.

Bir işe alım profesyonelinin dikkatini çekmenin en iyi yollarından biri, özgeçmişini başvurduğun her pozisyona uyarlamaktır. Özgeçmişini başvurduğun her işe göre özelleştirmek, iş için doğru kişi olduğunu kanıtlamak istiyorsan büyük ölçüde önemlidir.

Şirketin ne aradığını ve rolün ne gerektirdiğini tam olarak anladığından emin olmalısın. İş tanımı sana hangi anahtar kelimeleri ve becerileri vurgulaman gerektiğini sunar. Bu seni diğer adaylar içinden öne çıkaracaktır.

5. CV'ni bir kapak mektubu ile eşleştir.

Tüm roller bir kapak mektubu gerektirmez, ancak üst düzey pozisyonların ve ofis bazlı işlerin çoğu için bir kapak mektubu, genellikle beklenen profesyonel bir formalitedir. En alakalı deneyimini ve başarılarını özetlemek için bu alanı kullanabilirsin. 

 İlk izlenimler başarı için çok önemlidir!

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.