Öğrenci Kariyeri Banner

YouTube'dan Ne İzlesem Derdine Kesin Çözüm!

YouTube'dan Ne İzlesem Derdine Kesin Çözüm!

YouTube platformunu yapay zekaya entegre etmeye devam ediyor. Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre YouTube yapay zeka desteğiyle videoların kısa özetini hazırlamak istiyor. Eğer gerçekleşirse bu kısa tanıtım videoları sayesinde izleyiciler videolar hakkında bilgi sahibi olabilecekler.

YouTube Yapay Zeka Yardımıyla Videolarını Özetleyecek!

YouTube yaptığı bir paylaşımda yapay zeka ile oluşturulan video özetlerini test etmeye başladığını duyurdu. İlk olarak ingilizce altyazılar ile oluşturulacak bu özellik videoya dair kısa bilgiler verecek.

YouTube'un bu yeniliği düşünmesindeki amacı kullanıcıların izleyecekleri videoları seçerken doğru karar verebilmesi. Kullanıcılar videoyu izlemeye başlamadan önce kendilerine uygun olup olmadığını anlayabilecekler. Hazırlanan özetler hem video sayfalarında hem de arama sonuçlarında karşımıza çıkacak.

Video özetlerinin ne kadar detaylı olacağı henüz bilinmiyor. Ancak videonun uzunluğuna göre birkaç cümleden oluşacağı tahmin ediliyor. Bundan dolayı YouTube, yapay zeka tarafından yazılan metinlerin videodaki ifadelerin tam halini yansıtmayabileceğini de ekledi.

Testler şu ana kadar İngilizce videolar üzerinde yapıldı. Ayrıca özellik sınırlı sayıda kullanıcı üzerinden test ediliyor. YouTube henüz video özetlerinin nasıl görüneceğine dair herhangi bir ekran görüntüsü paylaşmadı.

Video özetlerinin kullanıcılar tarafından yararlı bulunup bulunmayacağı, ayrıca video sahiplerinin bu açıklamaları beğenip beğenmeyeceği şu anda belirsizliğini koruyor. Ancak YouTube’un platforma yapay zeka desteği getirmek için aktif şekilde çalışıyor.

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.