Öğrenci Kariyeri Banner

RTÜK, Disney Plus Hakkında İnceleme Başlattı!

RTÜK, Disney Plus Hakkında İnceleme Başlattı!

 RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Disney+ hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin, yaptığı açıklamada kamuoyuna yansıyan bilgiler doğrultusunda Disney'in savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verildiğini söyledi.

RTÜK, Disney+ Hakkında İnceleme Başlattı!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda: "Disney + isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan 'Atatürk' dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir." ifadelerini kullandı.

RTÜK Başkanı Şahin açıklamasında: "Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum." dedi.

Birsen Altuntaş'ın haberinde iddia ettiğine göre Atatürk dizisi, 29 Ekim 2023 tarihinde Disney Plus yerine Fox TV'de ücretsiz olarak yayımlanacak. Bu kararın, Disney'in yerli içeriklerle ilgili daha önce aldığı kararla bağlantısı olup olmadığı bilinmiyor. Bu iddianın ardından Disney+'a tepkiler gittikçe büyüyor. Gazeteciler, siyasiler ve kamuoyu Disney'e tepkilerini yönlendirmeye devam ediyor.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.