Öğrenci Kariyeri Banner

Çaresiz Hisseden Herkesin Okuması Gereken İmkansızı Başaranların Hikayesi!

Çaresiz Hisseden Herkesin Okuması Gereken İmkansızı Başaranların Hikayesi!

YKS sonuçları açıklandı. Kimi beklediği sonucu alırken kimi hüsrana uğradı. Ancak başarısız bir sonucun hayatın sonu olmadığını da anlamak gerekiyor. Sonuçta hayat bitti denilen yerden yeniden başlar!

İşte Başarılı Hikayeleriyle Milyonları Etkileyen ve İmkansızı Başaranların Hikayesi!

1. Ingvar Kamprad

IKEA'nın sahibi Ingvar Kamprad'ın yolculuğuna kibrit satarak başladığını biliyor muydunuz? 

IKEA'nın sahibi İsveçli iş insanı yolculuğuna küçükken kibrit kutusu satarak başladı. Pazarlama yeteneği ve çalışkanlığı sayesinde ürün yelpazesini genişleten Kamprad, eğitim hayatında ise ticarette olduğu kadar başarılı değildi. Okuma yazmayı yaşıtlarından daha sonra öğrenen Kamprad, milyarlarca dolar servete rağmen yaşadığı mütevazi hayatıyla dikkat çekiyor.

2. Albert Einstein

Size gerizekalısın diyenlere aldırmayın! Neden mi? İşte size kendisine gerizekalı diyenlere aldırmayan dünyaca ünlü bir bilim adamının hikayesini anlatacağım!

6 yaşına kadar konuşamayıp 9 yaşına kadar okuyamadığı söylenen Albert Einstein, öğretmenleri tarafından gerizekalı olarak tanımlandı. Ancak kimse onun "E=mc2" formülü ile tanınmasını beklemezdi. Nobel Fizik Ödülü'ne layık görüldü ve yüzyılın en önemli bilim insanlarından biri olarak tarihe geçti.

3. Coco Chanel

Modaya yeni bir bakış getiren Coco Chanel, dikiş dikmeyi annesini kaybettiği için gönderildiği manastırda öğrendi. Reşit olduktan sonra subay kıyafetleri diken bir mağazada çalışmaya başlayan Chanel, geceleri ise şarkı söyledi. Yaptığı tasarımlar çok beğenildi ve Coco açtığı mağazayı devasa bir markaya dönüştürdü.

4. Michael Jordan

Michael Jordan'nın boyunun kısa olduğu gereçesiyle takıma alınmadığını biliyor muydunuz?  Lise 2. sınıftayken boyunun kısa olduğu gerekçesiyle hiçbir koçun takıma almadığı Jordan, bir sene boyunca kendi çabalarıyla antrenman yapmaya devam etti ve sonunda seçmelere girmeyi başardı. Ünlü isim vazgeçmeyerek seçmeleri kazanmasını hayatının dönüm noktası olarak tanımlıyor.

5. Henry Ford

Defalarca iflas eden, kredi başvuruları reddedilen ama buna rağmen davasından vazgeçmeyen Henry Ford'u hepimiz tanıyoruz. Otomobil sektörünün önde gelen isimlerinden Ford, devler ligine ulaşan yolculuğuna tamircilikle başladı.

6. Stephen King

Başarılı yazarın "Carrie" isimli en çok satan romanı yayınlanmadan önce 30 kez reddedildi. Denemekten vazgeçmeyen King, sıkı sıkı tutunduğu inancı sayesinde şu anda milyarlarca insanın okuduğu bir yazar konumunda.


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.