Öğrenci Kariyeri Banner

Yönetimin Saçma Bulduğu Ancak McDonald's'a Milyon Dolarlar Kazandıran Fikir!

Yönetimin Saçma Bulduğu Ancak McDonald's'a Milyon Dolarlar Kazandıran Fikir!

Geçtiğimiz haftalarda McDonald’s’ın yetişkinlere yönelik hazırladığı sınırlı sayıdaki Happy Meal menülerinin yarısı, sadece 4 günde satılarak rekor kırdı. Bundan tam 45 yıl önce çocuklara özel menü çıkarma fikri ortaya atıldığında, şirket böylesi bir başarı elde edebileceğini tahmin edemiyordu.

Happy Meal’in ortaya çıktığı 70’ler, McDonald’s’ın pazarda aile ve çocuklar üzerindeki hakimiyetini kaybettiği yıllara denk geliyor. O dönemde McDonald’s’ın ezeli rakibi Burger King ise “kral” imajıyla çocukların kalbini kazanmayı başarmıştı. Hal böyle olunca şirket, Happy Meal fikrinin yaratıcısı Bob Bernstein ve ekibinden aileleri ve çocukları cezbedecek bir konsept geliştirmesini talep etti.

Bernstein, çocukların yemek yerken eğlenmeleri için bulmacalar, bilmeceler, oyunlar ve çizgi romanlarla birlikte özel bir çocuk yemek kutusu tasarlama fikrini geliştirdi.

45 Yıl Sonra Yeniden Piyasaya Sürüldü!

Fikrin şirket tarafından benimsemesi için meşakkatli bir süreçten geçildiğini ifade eden Bernstein, “1977’de normal boy hamburger, patates kızartması, Keebler kurabiyeleri, soda ve Cracker Jack sürpriz oyuncağıyla ortaya çıkan Happy Meal, yalnızca Kansas City, Denver ve Phoenix’teki McDonald’s franchise mağazalarında bir promosyon ürünü olarak piyasaya sürüldü. Bazı nedenlerden dolayı şirket, Chicago dışındaki şubelerde Happy Meal’i dağıtmak konusunda isteksizdi” diye konuşuyor.

2 yıl süren deneme çalışmalarının ardından Happy Meal, dünyaya yayıldı ancak yükselişini 80’lerde yakaladı. Aradan geçen zaman zarfında çeşitli yeniliklere ve değişikliklere uğrayan menü, şirketin kült ürünleri arasında yer alarak milyonlarca dolar kazanç sağladı ve hala da bu durumu devam ettiriyor.

McDonald’s, geçtiğimiz günlerde menü üzerinde nostalji rüzgarı estirmeye karar verdi ve yetişkinlere özel Happy Meal’ı piyasaya çıkardı. Sınırlı sayıda satışa çıkan menü oldukça rağbet gördü. Şirket böylece 45 sene önce emin olmadığı fikirden bugün de önemli bir kar elde etmeyi başardı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.