Öğrenci Kariyeri Banner

Kolayca Slayt Hazırlayabileceğiniz 11 Uygulama!

Kolayca Slayt Hazırlayabileceğiniz 11 Uygulama!

Üniversitede birçok ders için sunum hazırlamak gerekebiliyor. Bunun için size yardımcı olacak, kolay bir şekilde slayt hazırlayabileceğiniz programları sizlerle paylaşıyoruz...

1. Microsoft PowerPoint

En popüler uzun slayt yapma programı olan PowerPoint’te düz metin sunular hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız sunulara resim, grafik, ses, video, animasyon, geçişler ve sinematik hareketler ekleyebilirsiniz.  Ayrıca Office programlarını satın aldığınızda, PowerPoint’i ücretsiz bir şekilde kullanabiliyorsunuz. 

2. Prezi

En iyi slayt yapma programları arasında bulunan Prezi’de hazırlamak istediğiniz sunumlara fotoğraflar, flash animasyonlar, online videolar ve diyagramlar ekleyip program içindeki özelliklerle bunları zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca sunumlarınızı sanal ortamda paylaşabilirsiniz.

3. Google Slaytlar

Google Slaytlar’da, PowerPoint’te yapılabilen her şeyi yapabilirsiniz. Ayrıca ortak çalışma ile bir sunuyu başka kullanıcılarla birlikte eş zamanlı olarak tasarlayabilirsiniz. En güzeli de, tüm çalışmalarınız otomatik olarak kaydedilir ve böylece istenmeyen kayıpların önüne geçer.

4. Keynote

Keynote’ta hazırlayacağınız sunulara fotoğraflar, videolar ve sesler ekleyip hepsine ayrı ayrı açıklamalar yazabilirsiniz. YouTube ve Vimeo videolarını Keynote üzerinden oynatabilirsiniz. Ayrıca Keynote, Mac ve iOS kullanıcıları için ücretsizdir.

5. Haiku Deck

Haiku Deck, içerisinde birçok hazır şablon, slayt teması, font ve grafik gibi görsel özellikler sunan bir slayt hazırlama programıdır. Program içindeki onlarca özelliklerinden biri de, hazırlanan sunularda YouTube videolarını oynatmasıdır.

6. Visme

Sunum hazırlama programları arasında bulunan Visme, web tabanlı bir uygulamadır. En dikkat çeken özelliği ise son derece basit bir kullanıma sahip olmasıdır.

7. Clear Slide

Bu uygulama ile hazırlamak istediğiniz sunumlara fotoğraf, animasyon, video, grafik ve tablo ekleyebilirsiniz. Uygulama içine PowerPoint dosyalarını ekleyip en sevdiğiniz fontları kullanabilirsiniz. 

8. Xtensio

Xtensio, basit bir arayüze sahip olmasına rağmen oldukça etkili bir sunum hazırlama programıdır. Program içerisindeki birçok özelliğin yanı sıra kendine özel şablonlara sahiptir ve tüm sayfalar mobil uyumludur. Xtensio, aynı zamanda binlerce öğretmen, öğrenci ve çalışan tarafından da kullanılmaktadır.

9. Powtoon

Powtoon şekiller, konuşma balonları, resimler, karakterler ve daha aklınıza gelebilecek birçok materyal kullanarak bir animasyon oluşturmanıza imkan sağlayan bir programdır. Programın asıl amacı sunum hazırlamak olmasa da, çok ilgi çekici animasyonlu sunumlar yapabilirsiniz. 

10. Zoho Show

Zoho Show, kullanıcılarının yeni slaytlar yapmalarına, birbirlerine yardım etmelerine ve renkli slaytları paylaşmalarına olanak tanıyor. Ancak program sadece internet bağlantısı ile birlikte çalışıyor. 

11. Ezvid

Alanındaki en iyi programlardan biri olan Ezvid, kullanıcılarına birçok farklı özellik sunuyor. Ezvid ile anında slaytlar oluşturabilirsiniz. Ayrıca videolarınızı dilediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.