Öğrenci Kariyeri Banner

Yola Yeni Çıkacak Girişimciler İçin Muhteşem Öğütler

Yola Yeni Çıkacak Girişimciler İçin Muhteşem Öğütler

Yolunuzda rehber olacak bu öğütleri mutlaka aklınızda tutmalısınız!

1.Odaklan

Yeni bir işe başlayan her girişimci karşılarına çıkan her fırsata atlamak zorunda hissederler fakat bu fırsatlar sizi hedefinizden alıkoyabilir. Amacınızdan şaşmadan yola devam edin.  Elinizdeki işleri ortalama seviyede yapmaya çalışmak yerine tek işi mükemmel yapmaya odaklanın. 

2. Yaptığını bil, bildiğini yap

Sadece çok fazla kar getireceğini hayal ederek bir girişim yapıyorsan muhtemelen tökezleyeceksin. Sevdiğin, istediğin işi yap. Yetenek ve güçlendirilmiş yönlerle kurulmuş bir işin başarı şansı yüksektir. İş kurmak sadece maddi başarıdan ibaret değildir. Aynı zamanda size mutluluk ve gelişme imkanı sağlamalıdır.

3. Ya şimdi konuş ya da sonsuza kadar sus

Meraklı bir müşteri ya da bir yatırımcıya projenizden bahsederken hızlı ve net olmanız gerekir. O an bahsetmeyi atladığınız konunun dönüşü olmaz. Projenizi iyi sunmaya odaklanın. Fırsatınızı iyi değerlendirin ve zamanı gelince konuşun.

4. Bildiklerinizin ve bilmediklerinizin farkında olun, kimin bildiğini öğrenin

Her şeyi bilmeniz mümkün değil. Bilmediklerinizle de yüzleşin ve o alanlarda kimlerin bilgili olduğunu araştırın. Etrafınız konularında uzmanlarla dolu olsun. Aldığınız tavsiyelerle daha iyi bir lider ve girişimci haline geldiğinizi siz de fark edeceksiniz.

5. Bir girişimci gibi davranın

Cüzdanınız, girişiminizin yaşam kaynağı diyebiliriz. Harcamalarınızda çok dikkatli olun. Para akışını kontrolünüz altında tutun ve gereksiz masraflardan kaçının.

6. Yaşayarak öğrenin

Hiçbir kitap ya da plan sizin başarılı olup olamayacağınızı bilemez. Başarılı olmak için kesin bir plan dahilinde olmaz. Risk alın. Yaşayarak öğrenin. Sonuçlarını birebir yaşayarak deneyimlendiğiniz hatalardan ders çıkarır ve asla tekrarlamazsınız.

7. Kimse size para vermeyebilir

Eğer girişiminiz için yüksek miktarda yatırımlara ihtiyacınız varsa başa dönmeniz gerek. Kısıtlı bütçeyle neler yapabileceğinize odaklanın. Nereden başlayacağınıza karar verin. Projenizle ilgili olumlu sonuçlar aldıkça yüksek yatırımlara adım adım yaklaşırsınız.

8. Sağlığınıza dikkat edin

Girişim planlarınız varsa ve bu yolda biraz ilerlediyseniz, bu sürecin sabah 9 akşam 5 bir hayatla geçmeyeceğinin farkındasınızdır. Bu süreçte üretkenliğinizi ve yaratıcılığınızı yitirmemek için sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Hayatınıza aynı kalitede devam edebilmek için beslenmenizi ve egzersizlerinizi önemseyin. 

9. Konuşmak yerine yap

İnsanları etkilemek için konuşmak yerine onlara neler yapabileceğinizi gösterin. Abartı hareketlerden ve vaatlerden kaçının. Hedefleriniz de makul olsun. Böylece hem kendinizin hem de etrafınızdakilerin beklentilerini karşılarsınız.

10. Gitmeniz gereken zamanı da bilin

Eğer fikriniz olumlu dönüşler almıyorsa, hatalar yapıldıysa ve başarı artık sizin için çok uzaktaysa durup düşünmeyi bilin. Hatalarınızdan ders alın. Başarısızlık her zaman bir ihtimaldir. Burada önemli olan sizin bu hatalardan doğru çıkarımları yapıp yola devam etmeniz olacaktır.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.