Öğrenci Kariyeri Banner

Yılın En Çok Konuşulan Filmi, Netflix'e Geliyor!

Yılın En Çok Konuşulan Filmi, Netflix'e Geliyor!

Çekildiği dönem gelişen olaylar nedeniyle birçok kez gündeme gelen Kurak Günler filmi Netflix'e geliyor.

Yazıldığı ve yönetildiği dönem ortaya çıkan olaylarla uzun süre gündemde yer alan Kural Günler filminin, 19 Mayıs'ta Netflix'te yayınlanacağı duyuruldu.

Selahattin Paşalı ve Ekin Koç'un başrollerinde olduğu ve Emin Alper tarafından yazılıp yönetilen Kurak Günler filmi, 9 Aralık 2022'de vizyona girmiş, birçok festivalde ve törende ödüller almıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verdiği fon yardımının, senaryonun değiştirilmesi sebebiyle faiziyle birlikte geri istenmesinin ardından bu olay kamuoyunda büyük tepki çekmiş ve film 252 bin seyirciye ulaşmıştı.

Kurak Günler Filminin Konusu:

Genç bir savcı olan Emre'nin tayini Yanıklar kasabasına çıkar. Burada, Belediye Başkanı Selim Bey ve kasaba halkı tarafından saygıyla karşılanır ancak yer altı suyu kullanımının çevre kuralları ve mahkemelerce yasaklanması, kasabada ciddi bir sorun yaratır.

Selim Bey, büyük borularla yer altı sularını kasabaya bağlayacak olan büyük projesini hayata geçirmeye çalışır ancak yerel bir gazete sahibi olan Murat başta olmak üzere ciddi bir muhalefetle karşı karşıya kalır. Murat, Emre'yi belediye başkanına karşı kışkırtmaya çalışır ancak Emre olaylara temkinli yaklaşır.

Kısa bir süre sonra yapılacak olan yerel seçimlerde taraf olmaktan kaçınmaya çalışan Emre, ona karşı yükselen sesler sonucu kendisini zor bir durumda bulur. Çok geçmeden Emre, bir kısır döngüye hapsolur.

Kurak Günler Oyuncu Kadrosu:

  • Selahattin Paşalı
  • Ekin Koç
  • Selin Yeninci
  • Erol Babaoğlu
  • Eylül Ersöz
  • Erdem Şenocak
  • Kazım Sinan Demirer
  • Onur Gürçay

Filmin Fragmanı:

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.