Öğrenci Kariyeri Banner

Naci Görür'den Olası İkinci Büyük Depreme Yönelik Kritik Açıklama!

Naci Görür'den Olası İkinci Büyük Depreme Yönelik Kritik Açıklama!

Prof. Dr. Naci Görür, Amerikalı bilim insanlarının yaptığı deprem iddiasına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Naci Görür, Amerikalı bilim insanlarının Malatya'da 6.8 büyüklüğünde deprem olabileceği iddiasına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Görür, "6 Şubat deprem kırıkları birbirlerini kesmedi. Aralarında kısa bir boşluk kaldı. Burada bir deprem olabilir ama o kadar da büyük değil" şeklinde açıklamada bulundu.

'Bölgede Uzun Bir Süre Büyük Depremler Olmaz'

Türkiye, 6 Şubat günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki şiddetli depremin acısıyla sarsıldı. Deprem, 50 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. 

Bu iki büyük depremin ardından, Doğu Anadolu Fay (DAF) Hattı üzerinde peş peşe artçı depremler yaşandı. Şiddetli depremlerin ardından bölgede araştırmalar gerçekleştiren Amerikalı bilim insanları, Malatya'da 6,8 büyüklüğünde bir deprem olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

İTÜ'lü Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Amerikalı bilim insanlarının uyarılarının ardından, kendi sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir açıklama yaptı.

Görür, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Amerikalılar, Malatya’da 6.8 deprem olacak diyorlarmış. 6 Şubat deprem kırıkları birbirlerini kesmedi. Aralarında kısa bir boşluk kaldı. Burada bir deprem olabilir ama o kadar da büyük değil. Elazığ’dan Hatay’a kadar kırılmamış fay veya fay kesimlerinde küçük-orta boyutlu depremler olabilir ama DAF/ÖLÜ DENİZ hattı üzerinde artık uzun bir dönem büyük depremler olmaz."

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.